Tenis

Milan Zarić

12. 10. 2020. 08:49 1

Ovo Nole na pamti: Niko ga ovako nije pobedio u finalu

Finale Rolan Garosa je proteklo u znaku samo jednog tenisera, bio je ovo apsolutno dan Rafaela Nadala, koji je sa 6:0, 6:2, 7:5 pobedio Novaka Đokovića i osvojio 13. titulu na pariskoj šljaci. Ujedno je i naneo najteži poraz našem asu u grend slem finalu.

Bio je ovo 27. meč za titulu na najvećim turnirima za Novaka Đokovića i nije uspeo da uveća kolekciju trofeja, budući da je ostao na 17 trofeja, dok je doživeo deseti poraz. Ali, nijedan pre nije bio ovako ubedljiv.

Naime, Nole je do sada maksimalnim rezultatom izgubio u finalu US Opena (2007. godine) od Rodžera Federera, kao i šest godina kasnije od Endija Mareja. Sada, sedam godina kasnije usledio je novi poraz bez osvojenog seta, u kom je Nole osvojio samo sedam gemova.

Na taj način je doživeo najubedljiviji poraz u nekom grend slem finalu, ostao je na 17 trofeja, pa će morati da se strpi do sledeće godine i Australijan opena kako bi pokušao da uveća broj titula i pokuša da stigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji su ostali na po 20.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati