Tenis

Direktno.rs

20. 09. 2020. 18:25 0

Nole: I posle 15 godina - gladan sam titula!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pobedom nad Norvežaninom Kasperom Rudom (7:5, 6:3) plasirao se u deseto finale mastersa u Rimu, a uoči tog meča je bio jasan: "Gladan sam trofeja".

Velika borba je viđena danas na centralnom terenu "Foro Italika", na kom je prvi put posle pandemije koronavirusa viđena publika. I bilo je to što je Novaka pokretalo u teškim trenucima.

- Nedostajala mi je publika, svako od nas igra zbog navijača. Nadam se da će ih biti i na ostalim turnirima. Sjajna je bila vest da ćemo igrati pred publikom, što je dobar znak u vreme pandemije koronavirusa - rekao je Đoković, koji nijehteo da komentariše suđenje i neverovatne greške na njegovu štetu.

Prvi teniser sveta morao je propisno da se oznoji na rimskoj šljaci protiv odličnog Ruda.

- Bilo je teško, igrali smo više od dva sata u dva seta. I on je mogao da dobije prvi set… Bilo je vrlo vetrovito, možda najviše otkako smo došli u Rim. U drugom setu sam bio mnogo bolji, jednostavno, bolje sam udarao - istakao je Novak i "sipao" komplimente na račun protivnika.

- Trenira na Nadalovoj akademiji, imaju sličan stil igre, pogotovo na šljaci. Rud ima impresivan forhend, nismo se prethodno sastajali, mislim da čak nismo nijednom ni trenirali zajedno. Trebalo mi je da shvatim njegovu igru, bilo je vrlo zahtevno i mentalno i fizički, ali sam zadovoljan kako sam završio meč.

Đokovića u finalu (ponedeljak, 17 sati) čekaju Denis Šapovalov ili Dijego Švarcman, koji je priredio senzaciju eliminacijom Rafaela Nadala u četvrtfinalu.

- Ništa ne uzimam zdravo za gotovo i posle 15 godina na Turu i dalje uživam i gladan sam titula. Obojica su u izuzetnoj formi, Švarcman je protiv Nadala odigrao meč života, najbolje se snalazi na šljaci. Biću spreman i nadam se osvajanju trofeja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati