Tenis

Milan Zarić

20. 09. 2020. 16:58 0

ZATO JE NAJBOLJI! Nole iz ponora u finale Rima

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Rimu, pošto je savladao Norvežanina Kaspera Ruda sa 7:5, 6:3! Međutim, da bi došao u situaciju da se bori za titulu, naš as je morao da prođe kroz trnovit put, pošto se u prvom setu vratio sa 3:5, nanizao je četiri gema i osvojio set, što je, ispostavilo se, bilo ključno za konačnu pobedu.

Nole je tako drugu sezonu zaredom izborio finale Rima, u kom će sutra od 17 sati igrati sa pobednikom meča Denis Šapovalov - Dijego Švarcman.

Biće to 10. finale na mastersu u Rimu za Novaka Đokovića i imaće priliku da napravi korak dalje u odnosu na prošlu sezonu, u kojoj je igrao finale. Tada je u borbi za trofej izgubio od Rafaela Nadala, a sada će mu, čini se, biti olakšan posao, jer je Nadal ispao u četvrtfinalu.

Prvi set: Nole se vratio iz nokdauna, vezao četiri gema u finišu, Đoković - Rud 7:5

Već na počeku meča je moglo da se nasluti da Noleta čekaju dosta borbe, budući da se namučio u uvodnom servis gemu, kada je Rud došao do izjednačenja, ali je naš as uspeo da se odbrani i da povede za 1:0. Rud je kasnije sigurno izjednačio, a onda i naneo prvi udarac Novaku - iskoristio je prvu brejk loptu, te je poveo sa 1:2.

Novak je najveće šanse da se vrati u ovaj set imao u šestom gemu, koji je bio maratonski. Viđeno je nekoliko izjednačenja, Đoković je imao i dve brejk lopte, međutim nijednu nije uspeo da iskoristi, pa se Norvežanin nekako izvukao i sačuvao je prednost - 2:4.

Đoković je zatim bez izgubljenog poena osvojio gem, smanjio je na 3:4, ali je jednako siguran bio i Rud, te je sa "nulom" došao do 3:5, a važno je napomenuti i da ga je u ovom gemu sudija oštetio. Doveo je tako Novaka u situaciju da servira za ostanak u setu, a Nole je baš tada pokazao ono što svi znaju - da je najbolji onda kada je najteže.

Ne samo da je Novak uspeo da ostane u setu, već se potpuno vratio u njega. U maratonskom gemu je uspeo da vrati brejk i da izjednači na 5:5, da bi klasu pokazao u narednom, još težem gemu. "Dosadni" Rud je pritiskao, imao je tri šanse da mu oduzme servis, ali je posle pregršt izjednačenja Nole uspeo da izađe kao pobednik i da povede sa 6:5.

To mu je samo dalo snagu da privede posao kraju, jer je Rud bio totalno van sebe, nije mogao da se "sastavi", pa je tako Novak lako došao do brejka i poveo sa 7:5. Sada je došao na korak do plasmana u finale.

Drugi set: Đoković - Rud 7:5, 5:3

Seriji Novaka, započetoj u finišu prvog seta, nije bilo kraja, pa je prilično rutinski osvojio prvi gem u drugom setu - 1:0. Ali, bez obzira na to što je osvojio prvi gem, nastavljena je i rasprava sa sudijom, koji je u još dve situacije presudio protiv Noleta. To se desilo, jer nije mogao da razlikuje trag na terenu, što je Novaka propisno razbesnelo.

Rud je, ipak, početkom drugog seta pokazao da se neće tek tako predati. Jer, uspeo je da se iščupa posle dve brejk lopte, te je vratio egal u ovaj set - 1:1. 

I to je bio samo uvod u veliku borbu u nastavku meča, jer su naredna dva gema bila maratonska, viđene su i brejk lopte, međutim oduzimanja servisa nije bilo, pa je tako i meč ostao u egalu - 2:2. A posle tih maratonskih gemova, usledila su dva lagana i oba je naš teniser rešio u svoju korist. Najpre nije igrao na razliku, što je dobra stvar, a onda je i napravio brejk sa nulom za velikih 4:2.

Rud je posle takvog razvoja situacije značajno pao, što je Novak iskoristio i potvrdio je stečenu prednost. Poveo je sa 5:2, pa je Norvežanin morao da servira za ostanak u meču. Namučio se Rud u narednom gemu, imao je Novak i meč lopte, međutim nije uspeo da ih iskoristi, iščupao se rival, te je smanjio na 5:3, pa je dao šansu Noletu da servisima okonča meč. U tome je i uspeo, pa je rutinski, bez izgubljenog poena, došao do 6:3 i pobede vredne plasmana u finale!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati