Tenis

Milan Zarić

17. 09. 2020. 17:00 0

KAKAV USPEH! Lajović izbacio Raonića, sad na Nadala

Dušan Lajović napravio je ogroman uspeh na mastersu u Rimu, jer je u drugom kolu pobedio Miloša Raonića - 7:6(3), 4:6, 6:2.

Srpski teniser je ovim trijumfom i eliminacijom Kanađanina zakazao duel sa Rafaelom Nadalom na šljaci u italijanskoj prestonici.

Lajović je do mastersa u Rimu bio u veoma lošoj formi, budući da je nanizao čak 10 poraza, a za trijumf nije znao još od Akapulka, koji je odigran u februaru.

Nizao je neuspehe i poraze na startu Kicbila, US Opena, Sinsinatija, pa je dolaskom u Evropu zabeležio prvi trijumf u nastavku sezone.

Protiv favorizovanog Miloša Raonića stiglo je i drugo slavlje, pa će Srbija u trećem kolu imati trojicu predstavnika, pošto se u srpskom derbiju sastaju Novak Đoković i Filip Krajinović u petak.

Lajović i 19. teniser sveta vodili su veliku borbu posebno u prvom setu. Razmenili su brejkove za 2:2, da bi Raonić na 5:4 imao brejk i set loptu, ali je naš as uspeo da je poništi i kroz taj-brejk napravi prvi korak ka važnoj pobedi.

Kanađanin je uspeo da se vrati u narednom setu, u kom je napravio jedan brejk viška od protivnika, ali u presudnom delu igre jednostavno nije imao šanse. Lajović je igrao sjajno, sve je pogađao i samo čekao kada će da nokautira rivala. Raoniću je prepustio svega dva gema, pa se tako na furuiozan način plasirao u treće kolo, gde će igrati sa Rafaelom Nadalom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati