Tenis

Direktno.rs

28. 07. 2020. 12:57 0

KORONA UNIŠTAVA TENIS Tokio otkazan, Sinsinati kreše budžet

Teniski svet je u ozbiljnom problemu, jer korona virus uništava ovaj sport koji očigledno ne može da se snađe u ovom momentu i Americi tako dobro kao recimo fudbal i NBA liga, koji su pronašli model igranja u kovid uslovima. Amerika vodi bitku sa pandemijom, otkazan je teniski turnir u Vašingtonu, sada "vise" Sinsinati, čak i US open. Tokio je posle ATP otkazao i ženski WTA turnir.

Teniseri su u velikom problemu, pogotovo oni sa slabijim rejtingom jer moraju da se pripremaju a nemaju gde da igraju, skupljaju bodove i zarađuju za život. Turniri se otkazuju, Vašington je teška srca morao da objavi tu vest, organizatori Sinsinatija i US opena još nisu dali potvrdu da će turniri početi 22, odnosno 31. avgusta, a WTA je izgubio 50 miliona evra zbog neodigravanja turnira u Tokiju.

- Izvršni komitet je sagledao sve moguće načine da se ovaj turnir dogodi, uključujući ideju održavanja utakmica bez publike ili ograničavanja prijema kako bi se prioritet dao zdravlju i bezbednosti svih koji su uključeni -rekli su u komentaru organizatora turnira u Tokiju koji je trebalo da se održi u novembru -Ovo je prvi put da je turnir otkazan otkad je počeo 1984. To je razočaravajući ishod ne samo za tenisere iz celog sveta koji svake godine igraju, već i domaće i svetske ljubitelje tenisa. Ipak, mi ćemo učiniti sve da zadržimo i organizujemo glavni događaj 2021. a to su Olimpijske igre.

Sinsinati je najavio kresanje budžeta i manje zarade jer neće biti publike a to stvara minus od 1,8 miliona dolara. Smanjene su nagrade, ali u jednoj dobroj matematici jer će recimo teniseri za plasman u glavni žreb zaraditi 22.045 umesto 24.650 dolara. Sa pobedama nagrade se drastičnije smanjuju u odnosu na prošlu godinu tako da će pobednik umesto 1.114.000 dolara zaraditi samo 285.000 dolara.

Sinsinati masters i US opet igraju se u centru Flešing Medouza u Njujorku i to u potpunoj izolaciji, u "balonu" poput onom u Orlandu gde se prekosutra nastavlja NBA sezona. Do 4. avgusta Amerikanci bi trebalo da donesu konačne odluke za teniske turnire u Njujorku i posebno procedure oko dolazaka, testiranja... Vesti iz SAD nestrpljivo očekuje i prvi reket sveta Novak Đoković koji je u Sinsinatiju trijumfovao 2018, a US open tri puta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati