Tenis

M. Z.

17. 07. 2020. 21:46 0

Švajcarac iskren: Plakao sam pre meča sa Novakom!

"Imao sam 31 godinu, mislio sam da će mi to biti poslednja šansa za grend slem. Pet minuta pre ulaska na teren sam se osećao loše, počeo sam da plačem, čak sam malo i povratio. Ali, pribrao sam se pre nego što sam se sreo sa Novakom Đokovićem pre izlaska na teren", istakao je Stan Vavrinka.

Švajcarski teniser je u ispovesti inostranim medijima ispričao anegdotu o kojoj se nije znalo do sada, a tiče se toga kako se osećao pred finale US Opena 2016. godine protiv Novaka Đokovića.

Istakao je Vavrinka da je pred sam meč bio ekstremno nervozan.

- Imao sam 31 godinu, mislio sam da bi to mogla da mi bude poslednja šansa za grend slem titulu. Na treningu pred finale nije išlo kako treba, bilo je vetrovito, bio sam nervozan i neraspoložen. Pet minuta pre ulaska u kompleks, odjednom sam se osećao loše, ekstremno nervozno. Počeo sam da plačem, čak sam malo i povratio - rekao je Vavrinka.

Naveoi je švajcarski teniser da mu je trener pomogao da se smiri.

- Magnus (Norman, njegov trener) je došao da razgovara sa mnom i pribrao sam se pre nego što smo se našli s Novakom Đokovićem u hodniku neposredno pre izlaska na teren. I dalje se nisam osećao dobro. Novak je u prvom setu vodio 4:1 i imao brejk loptu, osvojio sam taj gem i onda sam odlučio da se fizički umorim kako bih se rešio stresa, produžavao sam poene, čak i ako je to značilo da ih gubim. Počeo sam da trčim levo-desno i malo po malo umor je nadvladao mozak i morao sam da se fokusiram na fizičko stanje i na tenis. Stres je nestao. Nisam tada znao hoću li da pobedim, ali znao sam da ću se boriti do kraja. I pobedio sam - istakao je Vavrinka.

Da podsetimo, on ima tri grend slem titule u karijeri, a treću je osvojio upravo 2016. godine, kada je pobedio Novaka Đokovića sa 6:7, 6:4, 7:5, 6:3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati