Tenis

Direktno.rs

28. 02. 2020. 19:35 0

"Očekivao sam da Monfis promaši na meč lopti"

Srpski teniser Novak Đoković, koji je odigrao neverovatan meč u polufinalu Dubaija i savladao Gaelsa Monfisa sa 2:1 u setovima, izjavio je da je presudno za preokret bilo to što je u odlučujućim trenucima ostao "hladne glave", dok Francuz nije bio takav prilikom servisa za pobedu.

- Imao sam sreću da pronađem načine da se vratim u drugi set. Imao sam set lopte na 5:4 i 6:5. Gael je igrao fantastično, nikad bolje. Jako ga je teško probiti kada igra onako u odbrani. Žao mi je zbog njega, njegov nastup je bio izvanredan - rekao je Đoković.

Novak je po ko zna koji put pokazao mentalnu čvrstinu, kakvu nema nijedan drugi teniser.

- Pretpostavljam da je danas bio jedan od mečeva kada sam morao da bude miran u teškim trenucima. Nisam imao mnogo uspeha sa set loptama, mnogo propuštenih šansi. U taj-brejku je imao 6:4, nadao sam se da će promašiti servis, da mi da šansu da uđemo u reli. Imao je i povredu koja mu nije dala šansu da igra dobro kao u prva dva sata. Nadam se da će da se oporavi, jer ako igra ovako, on će biti jedan od najboljih igrača na svetu ove godine - dodao je Đoković.

Novak će u finalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa. Meč je na programu u subotu od 16 časova.

- Stefanos je jedan od lidera nove generacije. Veoma je posvećen, talentovan, harizmatičan. Veoma ga dobro poznajem. Može da se kaže da kada je igrao u juniorskoj konkurenciji, videlo se da će biti i u seniorskoj među najboljim igračima. To je finale, svako to može da dobije. Nadam se da ćete doći sutra i da će atmosfera biti dobra - zaključio je Novak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati