Tenis

28. 02. 2020. 18:46 0

KAO FENIKS Noletov čudesan preokret za finale Dubaija

Neverovatan polufinalni meč u Dubaiju! Posle puno preokreta u turbulencija tokom čitavog okršaja, srpski teniser Novak Đoković savladao je Francuza Gaela Monfisa sa 2:1 u setovima - 2:6, 7:6 (10:8), 6:1.

U prva dva seta činilo se da Monfis igra meč karijere. Delovao je sigurno, samouvereno i pogađao je gotovo sve šta je zamislio, dok Đoković dobrih sat vremena nije imao rešenja za njega. Međutim, na sredini drugog Srbin se probudio, majstorski odigrao završnicu tog seta sprečivši tri vezane meč lopte rivala, da bi u trećem šampionski, sa psihološkom prednošću, rutinski priveo meč kraju za plasman u finale. Impozantan je podatak da je ovo Novakova 17. pobeda u isto toliko međusobnih duelima sa Monfisom.

Novak se mučio od starta i već u prvom maratonskom gemu u kom je servirao na početku meča, dozvolio Monfisu da dođe do brejk šanse, ali je Srbin sprečio "hladan tuš" u roku od nekoliko minuta.

U sledećem gemu na svoj servis, međutim, Novak je uspeo da spasi samo jednu priliku Monfisa za brejk, ali ne i drugu.

Francuz je nastavio da igra sigurno, samouvereno i nimalo nalik onome što je govorio pre meča da ne zna recept za igru protiv Đokovića.

U sedmom gemu prvog seta usledio je novi brejk Monfisa, a potom i materijalizacija za prilično ubedljivo osvajanje seta.

U drugom setu, najbolji teniser sveta ponovo je izgubio brejk u trećem gemu i to "sa nulom". Đoković je tek u šestom gemu, posle gotovo sat vremena igre, prvi put došao do brejk šansi kada je poveo sa 40:0, a drugu priliku je iskoristio i izjednačio na 3:3. 

Potpuno se vratio u život i imao i dve set lopte u 10. gemu, ali ih je Monfis spasao, da bismo potom gledali neverovatan taj-brejk u kom je Monfis imao tri vezane meč lopte pri rezultatu 6:3, ali ih je Novak spasao, a potom i dobio taj-brejk sa 10:8.

Đoković je u treći set ušao sa velikom psihološkom prednošću i već u trećem gemu načinio brejk. Monfis je već izgubio mnogo snage i pokušao je da rizikuje, da krene na sve ili ništa, ali mu to nije pošlo za rukom u setu u kom je osvojiosamo jedan gem.  

Novak Đoković će se za titulu turnira u Dubaiju boriti sa Stefanosom Cicipasom, koji je prethodno savladao Danijela Evansa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati