Tenis

Milan Zarić

27. 02. 2020. 18:35 0

Nole zgromio Hačanova i sačuvao prvo mesto!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nastavio je da deli lekcije protivnicima na početku sezone! U četvrtfinalu turnira u Dubaiju je ubedljivo savladao Karena Hačanova sa 6:2, 6:2, plasirao se u polufinale, ali je i osigurao ostanak na prvom mestu ATP liste i naredne nedelje.

Nole je bez ikakvih problema na startu turnira u Dubaiju savladao Maleka DŽazirija i Filipa Kolšrajbera, a ni Karen Hačanov ga u četvrtfinalu nije namučio.

Rus je Novaku parirao samo u uvodna tri gema prvog seta, a onda je do izražaja došao kvalitet prvog rekerta sveta, koji je ubacio u viđu brzinu i za tili čas slomio otpor protivnika.

Dva puta zaredom je oduzeo servis protivniku, poveo je sa 5:1 i došao je u situaciju da okonča prvi deo igre. Međutim, Rus je uspeo da odgovori, pa je u narednom gemu uspeo da uzvrati, napravio je brejk i smanjio je na 5:2.

Ipak, to je samo naljutilo Novaka, koji je već u narednom gemu rešio pitanje pobednika. Nije iskoristio prvu set loptu, ali drugu jeste, pa je sa 6:2 krulnim koracima zakoračio ka polufinalu.

A plasman među četiri najbolja u Dubaiju obezbedio je večć u narednom setu. Od početka je mučio Hačanova, već u drugom gemu je stvorio brejk loptu, ali je Rus uspeo da se odbrani.

Tada je neutralisao opasnost, međutim u narednom servis gemu to nije uspeo da uradi, pa je Novak došao do prednosti od 3:1. To je, ispostavilo se kasnije, bilo presudno u ovom drugom setu, te je Đoković sigurnim servisima slavio sa 6:2 u ovom delu igre i plasirao se u polufinale Dubaija.

Tamo ga čeka duel sa pobednikom meča Gael Monfis - Ričar Gaske. Pored plasmana u polufinale, Novaku je pobeda protiv Hačanova obezbedila i ostanak na prvom mestu ATP liste i naredne nedelje. Za to je Noletu bilo potrebno da se nađe među četiri najbolja u Emiratima i u tom slučaju ni eventualno osvajanje titule Rafaela Nadala u Akapulku nije moglo da ga svgne sa vrha.

Novak je tako odbio prvi nalet Španca da se vrati na prvo mesto, pa će Nadal morati da sačeka neki naredni turnir kako bi eventualno mogao da se nada smeni na prvom mestu ATP liste.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati