Tenis

[ Izvor: Index.hr ]

19. 02. 2020. 19:21 0

"Hrvati, hvala na podršci! Još osećam duh Jugoslavije"

Najbolji svetski teniser Novak Đoković ovih dana boravi u Beogradu, gde vredno trenira na terenima na Dorćolu, ali je i iskoristio priliku da se juče obrati javnosti, budući da je na konferenciji za medije pričao o različitim temama, te je poslao neke veoma značajne poruke.

Nole je pričao o tome gde pronalazi motivaciju, kako se izvlači iz teških situacija, šta ga to zaista ispunjava i čini srećnim, ali se dotakao i odnosa sa najvećim rivalima, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, a pričao je i o tome kako se publika odnosi prema njemu na najvećim turnirima.

Nakon obraćanja javnosti, Novak je govorio za hrvatski portal Index.hr. Na početku razgovora novinarka je istakla je da 61 odsto čitalaca ovog portala smatra da će on biti najveći svih vremena.

- Zahvalio bih se čitaočima portala Index.hr, koji veruju u mene. Nadam se da ću opravdati to poverenje, jer i ja verujem u sebe. Verujem da mogu da ispunim ciljeve, koji su veliki, kao što je, recimo, obaranje nekih rekorda - rekao je Đoković.

Nole je govorio i o njegovom odnosu prema Hrvatskoj, kao i o podršci koju ima u toj zemlji.

- Trudio sam se i u nastupima u javnosti i privatno, da uvek prenosim pozitivnu poruku i odnos prema Hrvatskoj i svim zemljama u regionu. Nisam odrastao u Jugoslaviji, jer sam bio mali, zemlja se raspala, ali osećam taj neki njen duh. Znam da mi na tome zameraju mnogi, međutim ja poštujem različitost u razmišljanju i prosto je nemoguće zadovoljiti svakoga i biti svakome drag. To je moje viđenje, uvek sam se ophodio na pozitivan način prema ljudima iz Hrvatske i drugih zemalja i sa poštovanjem. Ako se ljudski odnosite prema nekome, onda ćete to dobiti nazad. To je moj životni moto. Imam mnogo prijatelja, često dolazim u Hrvatsku ne letovanje i nadam se da će se to nastaviti.

Novak je kao omiljenog hrvatskog sportistu imenovao Gorana Ivaniševića, koji se i nalazi u njegovom stručnom štabu.

- Goran, jer je on bio uzor svima nama koji smo trenirali tenis, pa onda Nikola Pilić. On je nekako moja familija. Dobro poznajem Željka Franulovića koji živi u Monaku, brat i sestra Janica i Ivica Kostelić, njih sam pratio i cenio. Nikad ih nisam upoznao, a nadam se da cu biti u prilici jednog dana, možda i odskijamo malo zajedno, jer sam veliki ljubitelj skijanja. Naravno i Luka Modrić. Ima toliko izvanrednih sportista sa kojima sam imao sreću da se upoznam - zaključio je najbolji srpski teniser svih vremena u razgovoru za Index.hr.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati