Tenis

Milan Zarić

29. 01. 2020. 15:52 1

OTVOREN PUT DO BROJA JEDAN Sad sve zavisi od Novaka

Rafael Nadal je iznenađujućim porazom od Dominika Tima u četvrtfinalu Australijan opena ostao bez šanse da se bori za titulu u Melburnu, ali je i doveo u pitanje prvo mesto. Jer, sada Novak Đoković ima šansu, ako slavi u polufinalu i finalu, da ponovo postane najbolji igrač na svetu.

Bio je Rafa favorit u duelu sa Timom, znao je da ga preslišava, ali to u Melburnu jednostavno nije bio slučaj. Austrijanac je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri, bez mnogo oscilacija i u četiri seta je savladao trenutno prvog reketa sveta.

A taj poraz najvećeg konkurenta mogao bi da iskoristi Novak Đoković i da tako preuzme tron, koji je izgubio u novembru prošle godine. Jer, Nadal je porazom u četvrtfinalu Australijan opena izgubio 840 bodova u odnosu na prošlu godinu, pošto je tada igrao u finalu, pa će u ponedeljak na ATP listi imati 9.395.

U ovom trenutku, dakle pre polufinala grend slema u Melburnu, Novak ima 8.440 bodova, sa tendencijom porasta broja bodova. Tako će Đoković, ukoliko dođe do novog trofeja, osmog na Australijan openu, povećati bodovni saldo, pa će ponedeljak dočekati kao prvi teniser na planeti sa 9.720 poena.

Dakle, u tom slučaju bi imao 325 bodova više od Nadala, koji bi morao da se pomuči ne bi li Novaka svrgnuo sa trona, jer naš teniser ne brani mnogo poena u nastavku sezone. Tome u prilog govori i činjenica da je Novak u Indijan Velsu stigao do trećeg kola, u Majamiju je igrao osminu finala, u Monte Karlu je došao do četvrtfinala, da bi tek ozbiljan broj bodova branio početkom maja, jer je prošle sezone osvojio titulu u prestonici Španije.

Povratak na prvo mesto zavisi samo od Novaka, a prvu prepreku imaće u polufinalu Australijan opena, gde će mu na crtu izaći Rodžer Federer (četvrtak, 9.30). Ako slavi na tom meču, plasiraće se u finale, a mogući rival bi mu bio pobednik duela Aleksandar Zverev - Dominik Tim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati