Tenis

Direktno.rs

28. 01. 2020. 09:29 0

Federer spasao sedam meč lopti i prošao u polufinale

Švajcarski teniser Rodžer Federer preživeo je dramu u četvrtfinalu Australijan opena, u kom je posle dosta muke i preokreta savladao 100. igrača na svetu Tenisa Sandgrena sa 6:3, 2:6, 2:6, 7:6, 6:3.

Treći reket sveta je imao dosta problema tokom meča, borio se tri i po sata protiv upornog protivnika i povrede, a na kraju je sačuvao sedam set lopti i prošao je među četiri najbolja tenisera u Melburnu.

Prvi set prvog duela Federera i Sandgrena nije nagoveštavao dramu, pošto ga je Švajcarac osvojio rutinski sa 6:3, iskoristivši brejk loptu u šestom gemu. Ipak, usledila su dva potpuno ista perioda igre. Sandgren je zaigrao mnogo bolje, a njegovo buđenje poklopilo se sa problemima Švajcarca sa povredom.

Stoti igrač na ATP listi je ta dva seta dobio tako što je napravio po dva brejka, u drugom i poslednjem gemu. Federer je praktično bio na konopcima, teško se kretao i još teže dobijao gemove na svoj servis, dok o eventualnim brejk šansama nije bilo ni govora.

U završnici četvrtog seta Sandgren je propustio tri meč lopte, pa je pobednika tog dela igre morao da odluči taj-brejk. Vrlo lako je Amerikanac stigao do 6:3, a onda je usledio neverovatni preokret. Federer je spasao još četiri meč lopte, a onda iskoristio svoju drugu set loptu.

Na krilima te serije, Federer je dobro otvorio i odlučujući peti set. Konstatno je pretio na servisu protivnika, da bi u šestom gemu uspeo da iskoristi brejk loptu.

Sandgren više nije imao snage, švajcarski teniser je rutinski priveo meč kraju i plasirao se u polufinale, gde će igrati protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Novak Đoković i Tenis Sandgren.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati