Tenis

Direktno.rs

24. 01. 2020. 15:01 0

Federer preživeo Milmana: Prošao posle četiri sata

Švajcarski teniser Rodžer Federer posle dosta muke se plasirao u osminu finala Australijan opena, jer je posle pet setova i četiri sata žestoke borbe savladao Australijanca Džona Milmana sa 4:6, 7:6, 6:4, 4:6, 7:6.

Bio je u velikim problemima treći reket sveta, izgubio je prvi set, zatim je preokrenuo, da bi Milman uspeo da odgovori i da izjednači u setovima na 2:2. I to nije bilo sve od neumornog Australijanca, koji je bio odličan i u presudnom delu igre, izborio se za super taj-brejk, u kom je imao ogromnu prednost.

Imao je Milman ogromnih 8:4, ali je odjednom stao. Kao da se uplašio pobede protiv Federera u trećem kolu Australijan opena, a taj veliki pad u igri iskoristio je Švajcarac. Nanizao je pet poena, došao do meč lopte, koju je i iskoristio, pa je sa 10:8 u super taj-brejku došao do pobede i plasmana u osminu finala.

Već posle žreba je bilo jasno da Federera čeka "mina" u trećem kolu, koji ga je već jednom šokirao na grend slemu. Slavio je Milman na US Openu 2018. godine, ali ovoga puta Rodžer nije dozvolio iznenađenje, pa je posle četiri sata otišao dalje.

Već posle četiri gema prvog seta, videlo se da Federera čeka duga noć u Melburnu. Milman je napravio brejk na startu, i čuvao je prednost sve dok nije trebalo da servira sa set. Tada je Federer uspeo da vrati brejk, ali je poklekao pod pritiskom u narednom, kada mu je Australijanac oduzeo servis bez izguljenog poena za prednost u setovima.

Drugi set doneo je veliku borbu od gotovo sat vremena. Ovoga puta nije bilo brejka, igrači su bili sigurni na svoj servis i samo je Federer propustio jednu brejk loptu u završnici set. Milman je izdržao nalet, ali je poklekao u tajbrejku, koji je Federer dobio sa 7:2.

Bila je to samo najava epske borbe koja nas čeka do kraja meča. Federer je stabilizivao servis, propustio je prvu brejk šansu pri vođstvu od 4:3, ali je Milman odbio taj njegov napad. Međutim, Federer je napao i nedugo zatim, kada je Milman servirao za ostanak u setu. Posle dugog gema i nekoliko izjednačenja, Federer je iskoristio drugu set loptu i poveo sa 2:1.

Ipak, to nije bio kraj od Milmana, jer je uspeo da se vrati u četvrtom setu, u kom je i izjednačio, da bi u petom setu uspeo da odoli i da se izbori za taj-brejk. U njemu je bio blizu pobede, ali nije izdržao pritisak, pa je morao da se oprosti od australijske publike.

Sa druge strane, Federer je prošao dalje i za plasman u četvrtfinale igraće sa Mađarom Martonom Fučovičem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati