Tenis

Milan Zarić

24. 01. 2020. 07:22 0

Nije se ni oznojio: Novak kao furija do osmine finala

Najbolji sprski teniser svih vremena Novak Đoković bez imalo muke plasirao se u osminu finala Australijan opena, jer je u trećem kolu ubedljivo savladao Japanca Nošihita Nišioku sa 6:3, 6:2, 6:2. Za plasman u četvrtfinale boriće se sa Dijegom Švarcmanom.

Nole je do treće runde i okršaja sa Nišiokom došao posle pobeda nad Štrufom i Itom i perfektnom partijom protiv Japanca je pokazao da je uhvatio potrebni ritam za znatno napetije borbe u drugoj nedelji grend slema u Melburnu.

Došao je Đoković na australijsko tlo motivisan da pokaže da mu na prvom grrend slemu u sezoni nema ravnih, u čemu za sada i uspeva. Uverio se u to danas nemoćni Nišioka, kome Novak nije ostavio šansu ni da se pomnada da može da zakomplikuje meč.

Jednostavno, najbolji srpski teniser svih vremena je vać na startu pokazao ko je ko u "belom sportu" i jasno je stavio do znanja protivniku da se na ovom meču neće ama baš ništa pitati.

Za tili čas je stekao prednost od jednog brejka, poveo je sa 3:0 i tu je praktično sve bilo gotovo. Jeste, Nišioka je do kraja čuvao svooj servis, ali Novaka nije uspeo da ugrozi, pa je morao da se zadovolji sa samo tri gema u prvom setu.

Kako je završio prvi, tako je Novak nastavio u drugom setu, pa je odmah u prvom gemu protivniku oduzeo servis. Poveo je sa 1:0, što mu je donelo određenu mirnoću u igri. Videlo se koliko je to bilo značajno, jer je drugi reket sveta čuvao prednost i čekao je priliku kad će ponovo da ugrozi protivnika.

A šansu je dočekao u sedmom gemu drugog seta, kada je napravio brejk za 5:2, a onda je sigurnim servisima priveo posao u ovom delu meča kraju i došao je na set do pobede.

Takav rezultat očigledno je demoralisao Jošihita Nišioku, koji Novaku nije uspeo da parira ni u trećem setu, u kom je izgubio četiri vezana gema, kada je pitaje pobednika i zvanično bilo otklonjeno. Poveo je Nole sa 4:0, što mu je bilo dovoljno da rutinski privede meč kraju i da se sa konačnih 6:3, 6:2, 6:2 plasira u osminu finala.

A tamo ga čeka Dijego Švarcman, koji je do mesta među 16 najboljih u Melburnu došao nakon što je eliminisao našeg Dušana Lajovića. Biće duel osmine finala prilika da se Đoković revanšira za poraz saigrača iz reprezentacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati