Tenis

Milan Zarić

24. 01. 2020. 07:38 0

Ništa od srpskog derbija: Lajović ispao u Melburnu

U osmini finala Australijan opena neće biti srpskog derbija, jer je Dušan Lajović eliminisan u trećem kolu. Njega je izbacio motivisani argentinski teniser Dijego Švarcman, koji je slavio sa 6:2, 6:3, 7:6 (9:7).

Lajović nije uspeo da sjajnu igru iz ATP kupa prenese na teren i u Melburnu, pa je pretrpeo poraz od i te kako nadahnutog protivnika.

Prvi set je počeo veoma mirno, a prvi je do prilike došao Lajović. Nije je propustio, Švarcman je poveo sa 3:2, a onda se sve "raspalo" u igri srpskog tenisera. Švarcman je osvojio četiri gema u nizu, a onda početkom drugog seta napravio novi brejk i poveo sa 4:1.

Lajović je uspeo da se vrati i smanji na 4:3, ali je usledio novi veliki pad u njegovoj igri, pa je Argentinac to iskoristio, osvojio osam poena zaredom i poveo sa 2:0.

Trenutno 14. teniser planete otvorio je treći set brejkom, ali ga je Dušan momentalno vratio, što je bio i scenario u naredna dva gema. Lajović je uspeo da dođe čak i do prednosti od 4:2, ali ju je ekspresno ispustio, pa se manje-više lako došlo do taj-brejka.

U tom delu igre Lajović je imao ogromnu šansu, pošto je došao do dve vezane set lopte pri rezultatu 6:4. Kod prve nije imao šanse, a kod druge ga je oštetio linijski sudija koji je dosudio aut kod njegovog servis vinera. Poen se (možda opravdano, možda neopravdano) ponovio, Dušan ga je izgubio, došao do nove set lopte, ali ni nju nije iskoristio, pa je Švarcman sve to kaznio i došao do pobede.

Dijegov protivnik u osmini finala Australijan opena biće Novak Đoković, koji je ubedljivo savladao Jošihita Nišioku sa 6:3, 6:2, 6:2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati