Tenis

Direktno.rs

22. 01. 2020. 11:49 0

KAPA DOLE Zverev se odlučio na potez kakav se retko viđa

Nemački teniser Aleksandar Zverev juče je u prvom kolu Australijan opena savladao Italijana Marka Čekinata i tako se plasirao u drugu rundu. Ali, publiku u Melburnu je zapravo oduševio posle meča.

Mladi teniser je posle trijumfa u "Margaret Kort Areni" istakao da će posle svake pobede na Australijan openu donirati po 10.000 dolara u humanitarne svrhe, kao pomoć žrtvama požara, da bi zatim usledilo nestvarno obećanje. Jer, Zverev je istakao da će, ako bude šampion u Melburnu, celokupan iznos koji dobije dati ugroženima.

Podsetimo, ovogodišnji šampion prvog grend slema u sezoni zaradiće 4,12 miliona australijskih dolara.

- Australija je zemlja u kojoj svake godine teniseri provedu mesec dana. Čuli smo šta se dešava sa požarima, o ljudima koji su izgubili kuće i stradalim životinjama. Doniraću 10.000 dolara posle svake pobede u Melburnu. Znam da nisam favorit za trofej. Ali, ako ga osvojim, doniraću svaki cent od nagrade za pomoć stradalima u požarima - rekao je Zverev posle meča sa Čekinatom.

Nemački teniser je o ovom potezu razmišljao tokom ATP kupa.

- Mnogo puta sam rekao da nisam osoba koja se u životu vodi materijalnim motivima. Bavim se sportom, jer ga volim. Uživam na velikim stadionima igrajući teške mečeve pred neverovatnom publikom. Biću najsrećniji na svetu ako osvojim Australijan open. Ljudi koji znaju kako da pomognu drugima iskoristiće ta četiri miliona dolara na najbolji način. Mene su roditelji pre svega učili da razmišljam o stvarima koje volim i da uvek vodim računa o ljudima kojima je potrebno više nego meni - istakao je Zverev, a prenosi "Eurosport".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati