Tenis

Milan Zarić

04. 12. 2019. 13:51 0

ATOMSKI TENIS Novakov meč na Vimbldonu - najbolji u sezoni

Asocijacija profesionalnih tenisera odabrala je pet najboljih mečeva sa grend slemova ove sezone i na samom vrhu je okršaj Novaka Đokovića i Rodžera Federera u finalu Vimbldona.

Naš i švajcarski teniser su odigrali spektakularan meč na terenima "Ol Ingland kluba", navijači su uživali u četiri sata i 57 minuta nestvarnog duela, u kom je Novak izašao kao pobednik, budući da je na kraju slavio sa 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6, 13:12 (7:3).

Tom pobedom je Đoković došao do 16. grend slem titule, bio je najbolji kada je to bilo najpotrebnije, a važno je napomenuti da je u petom setu spasao dve meč lopte protivnika.

- Bio je to psihički najzahtevniji meč koji sam igrao. Udarac me je delio od poraza, naravno da sam prezadovoljan što sam iz svega izašao kao pobednik. Ovaj meč je imao sve - rekao je neposredno posle finala Novak Đoković.

Na drugom mestu je pobeda Stana Vavrinke nad Stefanosom Cicipasom u četvrtom kolu Rolan Garosa. Švajcarac je pobedio Grka sa 7:6 (8:6), 5:7, 6:4, 3:6, 8:6 posle pet sati i devet minuta. Po izboru ATP, treći najbolji meč na Slemovima ove sezone odigrali su Rafael Nadal i Danil Medvedev u finalu US Opena. Španac je trijumfovao sa 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 posle četiri sata i 49 minuta.

Na četvrtom mestu je trijumf Roberta Bautiste Aguta nad Endijem Marijem u prvom kolu Australijan opena. Španac je savldaao nekadašnjeg prvog tenisera sveta sa 6:4, 6:4, 6:7 (5:7), 6:7 (4:7), 6:2. Polufinalni meč Vimbldona između Rodžera Federera i Rafaela Nadala je na petom mestu. Švajcarac je pobedio sa 7:6 (7:3), 1:6, 6:3, 6:4.

Na poslednjem mestu liste najboljih mečeva na grend slemovima ove godine našao se duel Miloša Raonića i Stana Vavrinke u drugom kolu Australijan Opena. Kanađanin je, uz 39 as udaraca, došao do pobede od 7:6 (7:4), 6:7 (6:8), 7:6 (13:11), 7:6 (7:5) .

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati