Tenis

Milan Zarić

21. 11. 2019. 16:51 0

Poraz koji ne boli: Troicki i Tipsarević izgubili u dublu od Francuza

Teniseri Srbije nisu uspeli da maksimalnim rezultatom savladaju i Francusku, budući da su Janko Tipsarević i Viktor Troicki u dublu izgubili od Francuza Nikole Maua i Pjera Iga Erbera sa 4:6, 4:6. Ipak, bio je to poraz koji ne boli, jer su naši momci prethodno obezbedili plasman u četvrtfinale Dejvis kupa, dok su "galski petlovi" eliminisani.

Prednost je Srbiji u poslednjem meču grupe A doneo Filip Krajinović spektakularnom pobedom protiv Žoa Vilfreda Conge, da bi ceo posao završio Novak Đoković, koji je lako savladalo Benou Pera i tako je potvrdio plasman naše selekcije u četvrtfinale.

Dakle, dubl meč nije imao nikakvog rezultatskog značaja, jer Francuzi nisu mogli da ugroze pobedu naših momaka, ali je, prema propozicijama Dejvis kupa, morao da bude odigran.

Francuzi su na tom duel potvrdili ulogu favorita, pa su sa 6:4, 6:4 izvojevali utešnu pobedu. Protivnici su bolje ušli u meč, pa su u petom gemu prvog seta došli do brejka i prednosti od 3:2. Imali su Erber i Mau još jednu šansu da oduzmu našim teniserima servis, međtim Janko i Viktor su se izvukli, međutimo do brejka nisu mogli.

Francuzi su mirno priveli set kraju i došli su do prednosti. Međutim, u drugom delu igre su naši momci bili mnogo bolji, budući da su prvi došli do brejka i poveli su sa 3:1. Izgledalo je u tim momentima da će uspeti da se izbore za treći set, no Francuzi su do kraja dva puta oduzeli servis, što im je donelo trijumf.

Ipak, bila je to "Pirova pobeda" za protivnike, koji su ostali bez plasmana u četvrtfinale. Tamo će srpski teniseri, jer će u petak od 11 sati u nokaut fazi igrati protiv Rusije, za koju nastupaju Karen Hačanov, Andrej Rubljov i Jevgenij Donskoj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati