Tenis

Direktno.rs

21. 11. 2019. 16:19 0

ZA POLUFINALE SA RUSIMA Novak: Samo da nastavimo ovako

Naš najbolji teniser Novak Đoković je pobedom nad Benoom Perom 6:3, 6:3 obezbedio trijumf nad Francuskom i odveo je reprezentaciju Srbije u četvrtfinale Dejvis kupa.

Među osam najbolji "orlovi" su otišli kao prvi iz grupe A, u kojoj je bio i Japan, pa će za polufinale igrati sa Rusijom, koja je kao jedna od dve najbolje plasirane drugoplasirane reprezentacije prošla dalje. Za "zbornaju" igraju Karen Hačanov, Andrej Rubljov i Jevgenij Donskoj, a meč će početi u petak od 11 sati.

Novak Đoković je bio prezadovoljan što su se naši teniseri na rutinski način domogli nokaut faze.

- Da, ekipa igra dobro. Juče smo osvojili svih šest setova i bilo je bitno da pobedimo 3:0 Japan pre ovog meča. Filip mi je definitivno svojom pobedom dao dao krila. Njegova pobeda je bila sjajna jer je Conga igrao dobro, ali Krajinović je bio fantastičan. Čestitam mu - istakao je Đoković.

Naš najbolji teniser nije imao mnogo problema sa Benoom Perom.

- Mislim da sam odigrao solidno. Benoa je dobro počeo, imao brejk lopte u prvom gemu. Uspeo sam sam da ih spasim i napravio sam brejkove u ključnim momentima u oba seta. Teško je igrati protiv Benoe, on je veoma talentovan i nepredvidiv. Ima dobar servis, često pravi nekarakteristične greške, ali istovremeno beleži i sjajne vinere.

Srbija će četvrtfinalni meč odigrati u petak sa Rusijom, što znači da će, ako dođu do finala, na terenu biti pet vezanih dana.

- Znali smo nekoliko meseci unapred da će tako biti. To je bilo moguće sve vreme zbog potencijalne duge nedelje u Londonu za mene. To se nije desilo, nisam prošao u polufinale tamo, ali svakako mislim da nismo previše vremena proveli na terenu, osvojili smo svaki set koji smo odigrali. Dobro se osećamo, motivisani smo i srećni što predstavljamo svoju zemlju. Nadamo se da ćemo nastaviti ovako - zaključio je Đoković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati