Tenis

Direktno.rs [ Izvor: Teniski savez Srbije ]

18. 11. 2019. 15:50 0

(FOTO) PUNOM PAROM Poslednje pripreme tenisera pred start Dejvis kupa

Teniseri Srbije obavljaju poslednje pripreme pred start završnog turnira Dejvis kupa, koji se od ove godine igra u nešto drugačijem formatu. Na njemu će učestvovati 18 ekipa podeljenih u šest grupa, a naši momci će se za mesto u završnici boriti sa Francuskom i Japanom.

 

Teniseri su predvođeni selektorom Nenadom Zimonjićem sredinom prošle nedelje došli u Madrid, gde će se boriti za "salataru" (drugu u istoriji), a u nedelju je tim kompletiran, budući da im se priključio i Novak Đoković.

Nole se odmah po dolasku u špansku prestonicu sreo sa Đerarom Pikeom, defanzivcem Barselone, što je ovekovečeno na društvenim mrežama, da bi se nedugo potom preselio na teren, gde je naporno trenirao pred početak završnog turnira Dejvis kupa.

Na njemu najpre selekciju Srbije čeka duel sa Japanom u sredu, zatim će rival naših momaka biti i Francuska, kada će pasti odluka ko će u četvrtfinale. 

Selektor Nenad Zimonjić, ali i reprezentativci naše zemlje ništa ne prepuštaju slučaju i rešeni su da što spremniji dočekaju duele u Dejvis kupu. Tako je Novak radio pod budnim okom selektora Zimonjića, čime je samo potvrđeno kako dobra atmosfera vlada u reprezentaciji Srbije, dok je Viktor Troicki učestvovao na dečjem danu u Madridu, gde se družio sa najmlađima.

- Drago mi je što sam opet zajedno sa zlatnom reprezentacijom u kompletu. Nenad je sada selektor, a Viktor i Janko su u ekipi. Tu su i naši naslednici Dušan Lajović i Filip Krajinović. Ovo je najbolja ekipa za ove uslove i za ovo takmičenje - rekao je Đoković.

Dakle, zlatna generacija iz 2010. godine je ponovo na okupu, biće ovo poslednji put da naša selekcija igra u ovom timu, jer će Janko Tipsarević posle završnog turnira da ode u penziju, pa ostaje da se vidi da li će se ponoviti onaj uspeh od pre devet godina, kada je naša selekcija postala svetski šampion.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati