Tenis

A. Bulatović

16. 11. 2019. 10:14 0

Beograđanin po belom svetu uči ljude tenisu, a nije Novak

Boris Gavrilović iza sebe ima odličan CV, poseduje sve trenerske licence, a trenutno je jedan od sedmorice Srba koji rade u akademiji Klarka Frensisa u Emiratima.

 Tenisku karijeru počeo je u Crvenoj zvezdi gde je sarađivao sa eminentnim stručnjacima poput Dragana Šerera, Dragana Savića, Slobodana Vojinovića.

Ipak, najzahvalniji je venčanom kumu Jovanu Liliću.

- Jovan me je uveo u trenerske vode i pružio mi šansu. Vlasnik sam svih nacionalnih licenci kao i profesionalne A licence teniskog saveza Austrije. Naredne godine je mali jubilej, 15 godina trenerskog rada. Do sada sam radio kratko u Libanu u Bejrutu, a najviše vremena sam proveo u Kini, pet godina. Najponosniji sam na rad u akademiji u Gvangžuu pri kineskoj federaciji, kao i na rad u Šenženu gde sam imao priliku da radim sa najboljim juniorom Kine, koji je usput i juniorski Dejvis kup reprezentativac, a naravno i sa VTA igračicom, Nemicom Sarom Rebekom Sekulić - objašnjava 37-godišnji Gavrilović.

Pojavljivao se na kineskoj nacionalnoj televiziji, ali i u najčitanijoj dnevnoj štampi. Diči se saradnjom sa akademijom Tipsarević, gde je, kako kaže, odveo nekoliko tura Kineza.

- Odveo sam preko 20 trenera, što teniskih, što fudbalskih, iz naše zemlje u Kinu. Trenutno radim u akademiji Britanca Klarka Frensisa u Emiratima, zajedno sa još sedam stručnjaka iz Srbije, od asistenata do glavnih trenera.

Nedavno je gost akademije bio legendarni holandski fudbaler, Edgar Davids.

- Prošlog meseca smo imali priliku da ugostimo Edgara Davidsa, bivšeg igrača Ajaksa, Juventusa i Barselone koji živi u Dubaiju i radi kao direktor Juventusove škole fudbala. Radujem se egzibicionom teniskom turniru u Abu Dabiju od 19. do 21. decembra gde ću imati priliku da vidim na delu našeg Novaka Đokovica, Rafu Nadala kao i našeg "vanzemaljca" Stefana Bojića - objašnjava Boris.

Za kraj, opisao je posebnu uspomenu iz Kine, kada je upoznao velikog Dragana Stojkovića Piksija.

- Stvar na koju sam posebno ponosan, a moj ujak još više. U jednom trenutku Piksi je vodio fudbalski klub u Gvangžuu, a ja Tenisku Akademiju. Dva Srbina u glavnom gradu Guandong, provincije od 200 miliona ljudi koji vode dva takva sporta... - prisetio se Gavrilović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati