Tenis

Milan Zarić

13. 11. 2019. 11:55 0

Ovo su dva scenarija koja Novaka vode na prvo mesto do kraja godine

Novak Đoković je porazom od Dominika Tima u drugom kolu grupe "Bjorn Borg" na završnom mastersu zakomplikovao sudbinu. Sada mora da pobedi Federera u poslednjoj rundi kako bi se plasirao u polufinale turnira u Londonu, ali i da bi zadržao šanse da može sezonu da okonča na prvom mestu.

Naime, Nole je pre meča sa austrijskim teniserom držao sve u svojim rukama, jer bi ga osvajanje titule u Londonu bez poraza sigurno vratilo na prvo mesto. Međutim, planove mu je pokvario Dominik Tim, koji ga je savladao posle preokreta sa 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:5) i tako je izborio plasman u polufinale završnog mastersa.

Novaku tek predstoji ključna bitka za plasman u polufinale sa Rodžerom Federerom i samo ga pobeda ostavlja u trci za prvo mesto do kraja sezone. Jer, naš as sad ima dve opcije pomoću kojih može šesti put u karijeri da godinu okonča na prvom mestu.

Prvi je da osvoji titulu na završnom mastersu u Londonu, ali je neophodno i da Rafael Nadal ne stigne do finala. Takođe, Nole može do prvog mesta i ukoliko uđe u finale, ali je onda potrebno da španski teniser ne slavi ni na jednom meču u grupi "Andre Agasi". Podsetimo, Nadal je već jedanput izgubio u Londonu, jer ga je savladao Aleksandar Zverev i do kraja će igrati još sa Danilom Medvedevim (danas, 15 sati) i sa Stefanosom Cicipasom (petak).

Što se tiče Rafe, on će sezonu sigurno okončati na prvom mestu ako dođe do finala sa dve pobede u grupi i tada mu neće biti bitno šta Novak uradi u Engleskoj. Dakle, trka za čelnu poziciju na ATP listi se zahuktava i ova nedelja daće odgovor na to ko će godinu okončati kao lider.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati