Tenis

Direktno.rs

13. 11. 2019. 08:23 0

"Nikad nisam ovako nešto doživeo"

Novak Đoković je sebi zakomplikovao posao u grupi "Bjorn Borg" na završnom mastersu u Londonu, jer je posle preokreta izgubio od Dominika Tima sa 7:6 (7:5), 3:6, 6:7 (5:7). Istakao je naš as da nije odigrao mnogo takvih mečeva i tom prilikom se poklonio protivniku zbog, kako je rekao, odvažne igre.

Đoković je posle neuspeha u drugom kolu došao u delikatnu situaciju, jer sada mora da pobedi Rodžera Federera u poslednjem kolu kako bi se našao u polufinalu završnog mastersa.

- Dominik je zaslužio pobedu. Igrao je veoma hrabar tenis i samo udarao lopticu. Ceo meč igrao je na isti način na koji je odigrao poslednji poen. Moram da mu skinem kapu i čestitam jer je odigrao odličan meč - rekao je Novak.

Nije se na tome Nole zaustavio, već je nastavio da sipa pohvale na račun Dominika Tima.

- Mislim da nikada ranije nešto slično nisam doživeo, niti sam igrao previše ovakvih mečeva u kojima moj protivnik ide na svaki udarac. Bio je neverovatan, a u nekim fazama bilo je nestvarno da je bukvalno udarao loptu što je jače mogao. Njegov nivo bio je izuzetno visok. Ovo je bilo neverovatno.

Srbin priznaje da je bio iznenađen Timovom taktikom.

- Igrao sam ranije sa njim, poznajem njegovu igru, ali ono što je uradio bilo je neobično, ako tako može da se kaže. Znao sam da može da igra na visokom nivou, međutim to kako je on odigrao bilo je fenomenalno. Morao sam da se borim i uspeo sam. Ponosan sam što sam se vratio u trećem setu kod rezultata 5:6. Imao sam meč. Vodio sam 4:1 u taj-brejku, možda je u tim trenucima trebalo da igram malo agresivnije.

Novaka u četvrtak čeka meč odluke sa Federerom, no o tom duelu nije mnogo pričao.

- Još sam u turniru. Pobednik meča sa ide u polufinale, poraženi se neće kvalifikovati. Jednostavno je - zaključio je Đoković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati