Tenis

Predrag Đukanović

12. 11. 2019. 22:17 0

PORAZ OD TIMA Nole protiv Federera za polufinale Londona

Naš najbolji teniser Novak Đoković izgubio je meč drugog kola grupe "Bjorn Borg" na završnom Mastersu u Londonu od Dominika Tima sa 7:6(5), 3:6, 6:7(5).

Odlično je Đoković otvorio meč protiv Tima, pa je u prvom gemu u kojem je servirao, rivalu prepustio samo poen. Dobro se i Austrijanac snašao na svoju servu, ali je Novak potom ponovo odigrao bez greške i bez igubljenog poena. To je bio uvod u prvi brejk na meču, koji je odmah potom usledio pri rezultatu 3:1 za našeg tenisera.

Novaku je potom sasvim "zakočio" servis, a Dominik se razigrao, uzvratio brejkom, a potom uzeo i gem na svoj servis za 3:3. Mogli su se videti fenomenalni potezi i poeni.

Obojica su bila sigurna u gemovima u kojima serviraju u nastavku seta. Pri rezultatu 5:4 za našeg tenisera, a na servis Dominika Tima, Novak je pravio veliki pritisak na rivala, ali Austrijanac nije posustao.
Igra debljih živaca u taj-brejku pripala je Novaku. Najpre nekontrolisana greška Tima, a u drugom poenu, posle 22 razmenjena udarca, fenomenalnom bekhend dijagonalom, Đoković je došao do prednosti od 2:0. Lepršav tenis, zanimljiv, neverovatni potezi. Gledaoci su mogli da uživaju u tenisu kakav se samo viđa u finalima velikih turnira. Iako se Austrijanac držao u tom taj-brejku, naš teniser je pokazao mentalnu snagu i set upisao na svoj konto, 7:5.

Nije drugi set bio dramatičan, dinamičan i zanimljiv kao prvi. Odličnu igru koju je prikazao uz prvom setu, Dominik Tim je preneo u drugi, dok je naš teniser poprilično izgubio na ritmu. Sjajan početak Noletovog rivala doneo je odlične servise, brejk i prednost od 3:0 na samom startu. Iako je četvrti gem Đoković uspeo da osvoji, Tim je nastavio sa odličnom igrom i dobio peti, za 4:1.

Nije Đoković uspevao da vrati igru iz prvog seta, dok je fenomenalni Austrijanac "pucao iz svih oružja". Brejk zaostatka sa samog početka, na kraju je Novaka koštao drugog seta, 3:6.

Odmah na početku trećeg seta šok za Novaka. Dominik Tim je nastavio da pogađa sve udarce, pa je Đoković teško uspevao da dođe do poena. Upravo zbog toga, naš teniser je već na startu odlučujućeg seta izgubio otvarajući gem na svoj servis. Ni lavovskom borbom i čistom demonstracijom teniske geometrije Novak nije uspeo u narednom gemu da uzvrati brejk, iako je imao tri brejk lopte. Tim je definitivno igrao jedan od najboljih tenisa u životu, pa je uzeo i drugi gem.

Ipak je sledeći gem Novak uspeo da odservira dobro i osvoji ga. Dominik Tim je nastavio sa odličnim servisima i da pogađa sve što zamisli, tako je odmah uzvratio osvojivši servis gem. U petom gemu se Novak je najpre uzeo tri poena, ne dozvolivši Timu niti jedan, Austrijanac je potom pružio otpor, ali je ipak gem pripao našem asu.

Počela je potom da pada koncentracija Đokovićevom rivalu, a naš teniser nije ispustio priliku da to iskoristi. Fenomenalno je Novak zaigrao, skoncentrisano i pogađao precizno udarce, pa je tako vratio brejk i rezultatsku ravnotežu, za 3:3. VELIKI PREOKRET! Videlo se u gemu koji je potom usledio da Austrijanac gubi polako konce nad igrom, a da drugi teniser sveta preuzima inicijativu, pa je Novak bez izgubljenog poena utefterio ovaj gem na svoj konto za 4:3.

Istom merom je uzvratio Dominik Tim. Fenomenalno je odservirao gem za novo izjednačenje. Kakav samo odgovor je stigao od Srbina. Nastavio je Nole sa neumoljivim servisima i opet bez izgubljenog poena uzeo gem za 5:4. Potom je usledio gem kakav je bio i ceo set, pa i meč. Neizvestan, uzbudljiv, nepredvidiv. Iako je tim uspeo da uzme dva poena, Nole je uzvratio, a potom se došlo do 40:40. Publika je bila u transu kakav je tenis imala priliku da gleda. Tim je ipak uspeo da osvoji gem za 5:5.

Izdao je servis Novaka u 11. gemu, pošto mu je Dominik Tim uzeo brejk bez izgubljenog poena. Ma, kakav je to samo tenis bio u narednom gemu od strane Novaka Đokovića. Pokazao je srpski as zbog čega je tu gde jeste, svu mentalnu snagu i umeće i došao do brejka. O pobedniku u duelu odlučiće taj-brejk.

A u taj-brejku... Novakova dominacija na startu i tri poena u džepu. Timove greške naznačile su pad koncentracije u trenucima kada mu je ona bila najpotrebnija. Međutim, kao i na čitavom duelu, sve je bilo nepredvidivo. Novak je imao meč u rukama, ali se Tim "vratio iz mrtvih" i poveo sa 4:6. Iako je Novak pokušao da se izvuče, nije uspeo, pa je Austrijanac odneo pobedu.

Za polufinale Završnog mastersa Novak će se boriti sa Rodžerom Federerom u četvrtak od 13 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati