Ostali sportovi

Direktno.rs

18. 10. 2022. 15:32 0

 Damir Mikec prvak sveta!

Damir Mikec je osvojio titulu šampiona sveta u gađanju malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora na Svetskom prvenstvu u Kairu.

Mikecu je ovo druga pojedinačna medalja na šampionatima sveta. Pre četiri godine, na prethodnom prvenstvu sveta, održanom u Čangvonu, Mikec je izborio srebrnu medalju, takođe malokalibarskim pištoljem.

Na prvenstvima Evrope ovim oružjem je osvojio dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Do bronze je stigao u septembru, na EP u Vroclavu. U riznici ima i nekoliko ekipnih medalja, kao i odličja sa Svetskih kupova.

Malokalibarski pištolj slobodnog izbora nije olimpijska disciplina, pa se u njoj nisu delile kvote za Pariz i nema finala, već se konačan plasman određuje posle osnovnog dela (60 metaka).

Od samog početka takmičenja, Mikec, olimpijski vicešampion vazdušnim pištoljem, bio je pri vrhu ili na čelnoj poziciji. Na kraju je trijumfovao sa 567 krugova, tri više od drugoplasiranog Kineza Bovena Žanga. Treći je sa 560 krugova, bio Ukrajinac Viktor Bankin.

Mikec je jedini strelac koji je ove sezone došao do medalje MK pištoljem slobodnog izbora i na Evropskom i na Svetskom prvenstvu. Portugalac Žoao Košta, aktuelni prvak Evrope, je danas zauzeo 24. mesto, a Letonac Lauris Strautmanis, srebrni iz Vroclava, je završio na petoj poziciji.

Srpski strelci su u poslednja četiri dana osvojili četiri medalje na SP u Kairu. Zorana Arunović je stigla do bronze vazdušnim pištoljem, muška seniorska ekipa puškom do medalje istog sjaja. Marko Ivanović je postao juniorski vicešampion sveta MK puškom iz trostava, a danas je Damir Mikec nastavio niz najsjajnijim odličjem.

Sem Damira Mikeca, danas su na vatrenu liniju izašli i srpski juniori u ekipnom takmičenju puškom. Naše ekipe nisu prebrodile prvu fazu kvalifikacija.

MK pištolj slobodnog izbora, muškarci: 1. Damir Mikec (Srbija) 567, 2. Boven Žang (Kina) 564, 3. Viktor Bankin (Ukrajina) 560...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati