Ostali sportovi

Direktno.rs

18. 08. 2022. 23:34 1

Ivana posle zlata: Ovo sam čekala četiri godine!

Naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Vuleta je do drugog evropskog zlata na otvorenom stigla sa preskočenih sedam metara i šest centimetra iz prve serije, čime je izjednačila svoj najbolji rezultat ove godine.

- Ostala sam kao nedorečena. Grde me kad nešto najavim pa ne uradim. Po ono što sam došla to sam i ispunila. Ovo sam čekala četiri godine. Znala sam da neće biti lako. Nemica je postala u međuvremenu svetska prvakinja i olimpijska pobednica. Stvarno sam uživala, atmosfera je bila fantastična. Nisam mogla da se načudim kako to izgleda pred punim stadionom - rekla je Ivana i dodala:

- Vratila sam se izvornoj sebi i načinu na koji ja pristupam takmičenju. Od prvog do zadnjeg skoka, ovo mi je jedna od najjačih serija, bez ozbira na to što je bilo hladno. Nisam nimalo sumnjala. Znala sam da ću izazvati Malaiku prvim skokom. To sam tražila, da se približim svom ličnom rekordu. Mnogo sam srećna i ponosna, uživam! Hvala svima puno na podršci - rekla je vidno emotivna Ivana Vuleta.

Najbolja srpska atletičarka je u drugoj seriji skočila 6,98 metara, u naredne tri je prestupila, dok je u poslednjoj seriji nije skakala.

Druga srpska predstavnica u ovom finalu, Milica Gardašević zauzela je sedmo mesto sa preskočenih 6,52 metra.

Srebrnu medalju osvojila je aktuelna olimpijska i svetska šampionka, Nemica Malaika Mihambo skokom od 7,03 metra, dok je bronza pripala Britanki Džasmin Sojers koja je u poslednjoj seriji skočila 6,80 metara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati