Ostali sportovi

M. Z.

18. 08. 2022. 22:59 0

"Delfini" u finalu Svetskog prvenstva

Vaterpolisti Srbije, igrači do 18 godina, izborili su plasman u finale Svetskog prvenstva, koje se održava u Beogradu. Izabranici Uroša Stevanovića pobedili su Holandiju sa 11:7 (3:4, 0:0, 5:2, 3:1), pa će u finalu igrati protiv Mađarske, koja je savladala Španiju sa 10:7.

Golove za Srbiju, postigli su: Nikola Kojić pet, Aleksandar Kovačević i Petar Stanić po dva, Rodoljub Gajić i Marko Dimitrijević po jedan. Nejefikasniji u sastavu Holandije, bio je Lars Ten Bruk sa četiri gola.

Razvoj situacije na startu meča i tokom prve deonice, nije najvaljivao srećan kraj po vaterpoliste Srbije. Holanđani, koji su u četvrtfinalu pobedili Crnu Goru sa 12:7, delovali su sjajno u odbrani, izuzetno hrabro u napadu, pa su vodili sa 4:0.

Međutim, uz podršku sa tribina, vaterpolisti Srbije su uspeli da stignu do egala, a zatim i vođstva od 6:4. Kada je delovalo da Srbija lomi rivala, Holandija je stigla do 6:6.

Odmah je usledio odgovor Srbije, koja je uoči poslednje deonice vodila sa 8:6. Holandija se nije predavala, nastojala je da stigne do egala, neizvesne završnice i preokreta, ali su izabranici Uroša Stevanovića uspeli da stignu do finala i prilike da posle zlata na Mediteranskim igrama, osvoje zlato i na Svetskom prvenstvu.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati