Ostali sportovi

Milan Zarić

18. 08. 2022. 22:34 6

LET DO ZLATA Ivana na krovu Evrope!

Bravo, bravo, bravo! Naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta pokorila je kontinent, budući da je suvereno trijumfovala na Evropskom prvenstvu u Minhenu, te je tako došla do sedmog zlata na velikim takmičenjima!

Ivana nije imala konkurencije u skoku udalj, pa je već u prvoj seriji imala skok koji joj je doneo najsjajnije odličje. Naime, tada je skočila 7,06, što je bilo dovoljno za zlato.

Našoj atletičarki u leđa je gledala Malajka Mihambo, koja je najbolji skok ostvarila u drugoj seriji (7,03 metra), pa je morala da se zadovolji srebrom.

Bronzanu medalju je osvojila Džezmin Sojers, koja je u poslednjoj seriji skočila 6,80 i tako ostavila bez medalje Ukrajinku Marinu Bek-Romančuk (skočila 6,76).

Ivana je magiju izvela već na startu. U kišnoj noći na Olimpijskom stadionu doletela je na 7,06 metara, što joj je najbolje ostvarenje sezone na otvorenom. Bilo je odmah jasno da je to skok sigurno za medalju, ostalo je samo pitanje da li Mihambo može da je ugrozi.

Nemica je u drugoj seriji skočila 7,03 i prišla na samo tri centimetra. Ivanin drugi skok je bio na 6,98, dok su sve ostale rivalke ostale daleko iza dve najbolje na kontinentu.

Treća i četvrta serija nisu donele nikakve promene, jer je Ivana u oba skoka prestupila, dok je Mihambo stigla do 6,86 i 6,95. Nemica je prestupila u petom skoku i ostalo joj je još samo jedna šansa da dođe do zlata, koju nije iskoristila jer je došla do 6,99 i slavlje za Ivanu je moglo da počne.

Naša najbolja atletičarka je, da podsetimo, u martu u Beogradu osvojila zlatnu medalju na Svetskom šampionatu u dvorani. Ovo joj je ukupno 13 odličje sa olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava.

Ostaje žal i zbog Milice Gardašević, kojoj očigledno kiša nije prijala. Da je ponoviila ostvaranje iz kvalifikacija od 6,83 stigla bi do bronze. Imala je odličan skok u poslednoj seriji, ali je na žalost bio prestup.

Na kraju je zauzela sedmo mesto sa skokom od 6,52 metra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati