Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji/Gazeta delo sport ]

20. 07. 2022. 09:08 8

"Šumaherova porodica laže već devet godina"

Jedna od najbolje čuvanih tajni na svetu je zdravstveno stanje legendarnog Mihaela Šumahera nakon kobnog pada na skijanju 2013. godine. Od tada se pojave samo povremeno neke izjave članova porodice ili prijatelja, ali kada je bivši agent čuvenog Nemca odlučio da progovori dobro je zatresao čitavu planetu.

Šumaher je od 2013. godine potpuno napustio javni život, a niko sa sigurnošću ne zna u kakvom je stanju. Videli su ga samo članovi porodice koji brinu o njemu i poneki najbliži prijatelji. Navodno je u lošem stanju, ali su pronašli način kako da komuniciraju sa njim.

Vili Veber, bivši agent sedmostrukog prvaka Formule 1, optužio je porodicu da laže o njegovom trenutnom stanju. Smatra da su sakrili od javnosti mnoge pojedinosti poput one da je bio u indukovanoj komi šest meseci, a boli ga i što nije video svog klijenta i prijatelja. Počeo je da sarađuje sa Nemcem tokom 80-ih godina prošlog veka kada je Šumaher počeo da vozi u Formuli 3, a onda je krenuo njegov meteorski uspon.

- To je teško za mene... Pokušao sam stotinu puta da kontaktiram njegovu suprugu Korinu i nije se javila. Zvao sam čak i njegovog prijatelja Žana Toda i pitao ga da li mogu da odem u bolnicu i rekao mi je da čekam jer je rano. Sledećeg dana kad sam nazvao, niko se nije javljao i još sam ljut zbog toga - ispričao je Veber za "Gazetu delo Sport".
Bile su ovo reči o prvim danima nakon što je Šumaher doživeo nesreću krajem 2013. godine, nastavio je u istom tonu.

- Pokušali su da me sklone iz toga govoreći da je rano, a sada je kasno. Prošlo je devet godina, možda bi trebalo da kažu šta je istina - dodao je čuveni Nemac koji je frapirao sve odnosom porodice prema njemu.

Želeo je da sačuva privatnost porodice, ali više ne može da ćuti.

- Od tada samo slušam njihove laži. Posle skoro deset godina od ove strašne nesreće gotovo da nema zvaničnih izjava o njegovom stanju, dok povremeno njegovi bliski prijatelji objave po neku informaciju. Godinama posle nesreće govorio sam sebi da ne mogu da promenim stvari, a bio mi je kao sin. I danas me boli kada to pričam - ispričao je Veber.
Erika Riderer je prošle godine opisala stanje u kom se nalazi Šumaher kao "vegetativno", pa je i pojasnila na šta tačno misli.

- Diše, srce mu kuca, ali... Da li postoji šansa da bude u istom stanju kao pre nesreće? Mislim da nema šanse da se to desi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati