Ostali sportovi

[ Izvor: Sportske.net ]

26. 06. 2022. 07:00 1

Teško za delfine: Hrvatska, pa Španija...

Odigrane su gotovo sve utakmice trećeg kola grupne faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Reprezentacija Srbije je ubedljivom pobedom nad Kazahstanom (22:3) potvrdila prvo mesto u Grupi D i direktan plasman u četvrtfinale sa maksimalnim učinkom u ova tri kola, a drugo mesto u grupi osvojili su Amerikanci koji su savladali Australiju 14:9. I SAD i Australija će učestvovati u osmini finala, a Kazahstan je završio takmičenje.

Sada je jasno i ko će biti protivnik Srbije u četvrtfinalu - to će biti bolji iz duela Hrvatske i Gruzije koje će se sastati u osmini finala. Jasno je, Hrvati su favoriti, pa su velike šanse da u četvrtfinalu gledamo komšijski derbi. Dok ovo pišemo, još je u toku utakmica između Mađarske i Gruzije, pa bi jedino neka ubedljiva pobeda Gruzijaca protiv domaćina možda mogla da promeni ovu projekciju.

Derbi dana odigrale su selekcije Španije i aktuelnog svetskog prvaka Italije. Posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini Španija je stigla do pobede od 14:12, iako je na ulasku u poslednji kvartal Italija vodila sa 12:10. Španci su tako potvrdili prvo mesto u Grupi C i u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Crna Gora - Japan. Crnogorci su danas u Grupi A deklasirali Brazil sa 20:5 i gotovo sigurno izborili drugo mesto u toj grupi, iza Mađarske, a ispred Gruzije.

U Grupi B, Grčka je osvojila prvo mesto i izborila plasman u četvrtfinale posle ubedljive pobede večeras nad Nemačkom od 16:8.

Da rezimiramo, u četvrtfinale su se direktno plasirale selekcije Mađarske (najverovatnije) iz Grupe A, Grčke iz Grupe B, Španije iz Grupe C i Srbije iz Grupe D.

Srbija će igrati protiv boljeg iz duela Hrvatska - Gruzija.

Španija će igrati protiv boljeg iz duela Crna Gora - Japan.

Grčka će igrati protiv boljeg iz duela SAD - Južna Afrika.

Mađarska će igrati protiv boljeg iz duela Italija - Australija.

Ako Srbija prođe u polufinale, tamo bi nas najverovatnije čekala Španija...

Može li teže?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati