Ostali sportovi

Direktno.rs

17. 05. 2022. 16:13 16

Tekvondo savez zakasnio sa predajom zahteva za vizu

Tekvondo Savez Srbije saopštio je danas da zbog odnosa koji su prema našim sportistima imali britanski konzularni službenici veliki deo njih nije dobio vize i neće moći da učestvuje na Evropskom prvenstvu. Uz to su obavestili javnost kako su sve uradili na vreme i kako je rok za izdavanje viza 15 dana. U celoj priči ima samo jedan problem. Nije tačno.

Za britansku vizu se dokumenta predaju u Beogradu, ali se konzularni poslovi obavljaju u Varšavi. To znači da se dokumentacija šalje u Poljsku i ako se viza odobri dobija se poziv da se dođe u prostorije agencije u Airport city, gde se viza unosi u pasoš.

Nigde ni u jednom formularu ni na sajtu se ne pominje rok od 15 dana. Naprotiv, posle početka rata službenici upozoravaju svakoga ko aplicira za vizu da se zbog velikog broja zahteva ukrajinskih državljana koji se predaju upravo u Varšavi, čeka duže nego obično. Zato su zahtevi za vize morali da budu predati mnogo pre 18. aprila.

Mogli su iz tekvondo saveza da iskoriste i mogućnost koja postoji da bi se viza brže dobila. Naime, za one kojima je hitno potrebna viza postoji mogućnost ubrzavanja postupka uz, istina ne tako malo doplatu.

Dakle, gospodo iz Tekvondo saveza, nisu krivi Britanci nego vi sami. Posao za koji primate plate od države niste uradili kako treba i posledice će snositi oni koji nisu ni za šta krivi. Sportisti.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati