Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: Danas ]

14. 03. 2022. 18:11 5

Kriju stvarnu platu bahatom policajcu! Rukometni savez: Plaćamo ga 200 evra

Aleksandar Krstić, komandir Policijske stanice Savski venac, koji je tokom ekoloških protesta u Beogradu bacio ženu preko bankine autoputa, zaposlen je i u Rukometnom savezu Srbije (RSS), kako je to Direktno.rs već pisao, a u kojem navodno prima mesečnu platu u iznosu od “samo” 200 evra.

Priča o ovom bahatom policajcu ide dalje, tako čitalac Danasa koji je želeo da ostane anoniman, tražio je podatke o tome koliku naknadu prima Krstić u RSS kao predsednik Komisije za bezbednost, a pošto nije dobio odgovor, žalio se po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja inistituciji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Nakon toga, iz RSS su mu poslali dopis, koji je potpisao generalni sekretar Svetozar Stanković, u kojem ga obaveštavaju da Krstić za svoj angažman prima mesečnu naknadu od 24.000 dinara. Zanimljivo je da čitaocu iz RSS-a nisu dostavili ove podatke u roku, kao i dokumentaciju iz koje se vidi kolika mu je mesečna naknada, što znači da može da bude i veća od 200 evra.

Stanković u dopisu našem čitaocu navodi da je Krstić “predsednik naše Komisije u okviru koje se ostvaruju pretpostavke za normalno i bezbedno odvijanje rukometnih utakmica, koje se organizuju u okviru Rukometnog saveza Srbije”.

- Istovremeno, gospodin Krstić je i Komesar za bezbednost i u njegovoj ingerenciji su poslovi bezbednosti na svim nivoima takmičenja koje organizuje naš savez. Za svoj angažman gospodin Krstić ima mesečnu naknadu u iznosu od 24.000 dinara. Gospodin Krstić je imenovan od strane UO RSS odlukom broj 255/2-5 od 2. 4. 2021. kao predsednik Komisije za bezbednost i od maja 2021. dobija gore navedenu naknadu - kaže Stanković i dodaje da ostali članovi Komisije nemaju naknadu za svoj angažman.

Ono što je takođe zanimljivo u ovom dopisu generalnog sekretara RSS-a Svetozara Stankovića je da to što Danasovom izvoru kaže da je njegovo obraćanje instituciji Poverenika bilo suvišno i “očekujemo da u budućnosti neće biti potrebe da na taj način ostvarujemo komunikaciju”.

Podsetimo, osim što je bacio ženu preko bankine na autoputu, Krstić je nasrtao na ekološke aktiviste, a nakon što su ga pitali da li će „ići na goloruk narod“, uzvratio je sa „tako je“ i gurao ih.

Milena Delić, predsednica RSS-a, istakla je da Krstić neće biti smenjen sa pozicije komesara za bezbednost jer on, kako je rekla, taj posao obavlja profesionalno.

- To što se desilo na njegovom poslu nema veze sa nama i poslom zbog kog smo ga angažovali - izjavila je Delić za Direktno.rs nakon što je Krstić bacio ženu preko bankine autoputa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati