Ostali sportovi

Direktno.rs

30. 01. 2022. 20:16 0

Švedska iz sedmerca u poslednjoj sekundi do titule

Reprezentacija Švedske postala je novi šampion Evrope nakon pobede nad Španijom od 27:26.

Još jednom se dokazalo nepisano pravilo da je teško dobiti jednu ekipu na turniru dva puta, a sada su to na svojoj koži osetili Španci. Iako su u prvom delu takmičenja bili bolji od Švedske sa 32:28, danas, kada je bilo najvažnije, Španci su poraženi.

Bio je ovo fantastičan meč, a posebno je dramatična bila završnica. Švedska je imala prednost od 26:24, pa i napad za plus 3, ali nije to iskoristila. Preko pet minuta bili su bez gola Šveđani, sve do poslednje sekunde. Španci su uspeli da izjednače na 26:26, a na minut pre kraja meča imali su napad koji je loše završio Kaneljas. Želeći da iznudi faul uputio je mlak udarac i Šveđanima je ostalo 20 sekundi za napad.

Upravo je Kaneljas na kraju bio i tragičar pošto je on u poslednjoj sekundi faulirao Lagergrena i skrivio sedmerac, a Niklas Ekberg je bio siguran realizator najstrože kaznei tako doneo svojoj reprezentaciji zlato.

Najefikasniji u švedskoj reprezentaciji bio je upravo Ekberg sa pet golova, isto koliko je postigao i Bergendal. MVP šampionata Gotfridson postigao je tri pogotka. Na drugoj strani Gomez i Figeras su po šest puta bili strelci, dok je gol manje postigao Tarafeta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati