Ostali sportovi

Direktno.rs

24. 01. 2022. 09:59 4

Vujasinović objasnio zašto je podneo ostavku

Vladimir Vujasinović, naš legendarni reprezentativac, podneo je neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba ekipe Novog Beograda, nakon čega je objasnio razloge odlaska iz kluba koji predvodi Aleksandar Šapić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, osnivač i finansijer kluba.

- Želim da obavestim i javnost, na isti način na koji sam to juče uradio sa upravom Vaterpolo kluba Novi Beograd, a to je da podnosim neopozivu ostavku na mesto prvog trenera ekipe, isključivo i jedino zbog očekivanja i rezultata, koji pre svega, ne zadovoljavaju moje lične trenerske i sportske ambicije - kaže Vujasinović i dodaje:

- Kao neko ko je kao igrač, a i kao trener, uvek imao najviše sportske ciljeve, ne mogu da budem zadovoljan onim što je moja ekipa pokazala i što je u dosadašnjem toku takmičenja, na četiri fronta i ostvarila. Želim igračima i ekipi mnogo sreće u daljem toku sezone, a iskreno se nadam se da će ova moja ostavka uspeti da ih sve protrese i probudi iz stanja u koje su upali i iz kog im od srca želim, da što pre izađu. Još jednom se zahvaljujem svim igračima i stručnom štabu na saradnji i želim im mnogo sreće i uspeha u daljem toku svih takmičenja - poručio je on.

Po odlasku proslavljenog igrača i stručnjaka, Novi Beograd će do daljnjeg voditi potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić, osnivač i finansijer kluba, i dosadašnji trener mlađih kategorija Dejan Jovović. Oglasio se nedugo zatim i VK Novi Beograd.

- Izuzetno nam je žao što nas je sve ovakva situacija zatekla u sred sezone i što ekipa nije uspela da ispuni očekivanja našeg proslavljenog trenera i velikog čoveka. Nadamo se da će Vlada Vujasinović ostati deo našeg kluba i nastaviti da radi na projektu pravljenja jednog od najboljih vaterpolo klubova na svetu, koji smo pre par godina zajedničkim snagama sa njim i započeli.

Njegovo znanje, iskustvo, ime i sve ono što je uradio u svojoj dosadašnjoj karijeri, bi nam mnogo značilo u daljem radu kluba i sigurni smo da bi sa neke druge važne pozicije u našem klubu, uspeo da nam pomogne da dovedemo klub na nivo koji smo zajedno pre par godina zacrtali. A to je sam evropski i svetski vrh.

Klub će pokušati da iz ove trenutne krize koju ima sa stručnim štabom, u prvom periodu, izađe uz pomoć trenera iz sopstvenog pogona i nadamo se da ćemo nakon svega biti još bolji i snažniji“, stoji u pismu koje je potpisao predsednik kluba Nikola Malbaša.

Vujasinović je ostavku podneo posle poraza u Regionalnoj ligi od Radničkog iz Kragujevca. Od iste ekipe Novi Beograd je izgubio i finalu Kupa Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati