Ostali sportovi

[ Izvor: Mozzartsport ]

17. 01. 2022. 11:30 2

Petar Nenadić stiže za Francuze

Pokušaće rukometaši Srbije da večeras u Segedinu naprave senzaciju i preko Francuske plasiraju se u narednu rundu Prvenstva Evrope. Biće tim Tonija Đerone i značajno pojačan, pošto je u selekciju Srbije naknadno pozvan jedan od najboljih bekova na Starom kontinentu Petar Nenadić.

Ovu informaciju preneo je i sajt EHF uz dodatak da će nekadašnji ljubimac navijača Crvene zvezde zauzeti mesto Petra Đorđića.

Bio je Petar Nenadić u planovima Tonija Đerone, ali je tokom decembra doživeo povredu butnog mišića. Procene su govorile da će as mađarskog Vesprema propustiti šest sedmica, samim tim biti izgubljen za Prvenstvo Evrope. Međutim, očigledno je da je Nenadić uspeo donekle da se oporavi i ubedi Đeronu da bi sa njim u timu igra reprezentacije Srbije mogla da bude raznovrsnija.

Koliko nam je falilo kreativnosti i igrač Nenadićevih kvaliteta videli smo tokom duela sa Hrvatskom. Posebno što je jedan od najboljihi srpskih šutera Petar Đorđić dobio pozitivan test na virus korona. Mnogo toga se u igri naših rukometaša zasnivalo na kvalitetima mladog levog beka iz Benfike. Međutim, Đerona je morao da napravi altertnativni plan.

Sa Nenadićem u timu trebalo bi sve da bude mnogo lakše. Posebno imajući u vidu da je rođeni Beograđanin rukomwetaš sa magijom u rukama i da olako može da rešava situacije jedan na jedan. Sa pravim Nenadićem ni Francuska nije nepremostiva prepreka.

Pitanje je samo u kakvom je stanju Petar posle pauze izazvene povredom.

Sjajni bek je tokom prethodnih kvalifikacija nosio dres reprezentacije Srbije samo u Atini, kada su Orlovi bili bolji od domaćina Grčke. Posle Prvenstva Evrope u Hrvatskoj 2018. godine povukao se iz nacionalnog tima. Ali je sada shvatio da je jako potreban. Orlove čeka meč "biti ili ne biti".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati