Ostali sportovi

Milan Zarić

15. 01. 2022. 22:10 3

Ništa novo: Naši izgubili od Hrvata u rukometu

Rukometaši Srbije nisu uspeli da se posle dva kola grupi C plasiraju u drugu fazu Evropskog prvenstva, pošto su poraženi od Hrvatske - 20:23. To znači da će u poslednjem kolu protiv Francuske (ponedeljak, 20.30) pasti odluka hoće li "orlovi" ići dalje, a već sada je jasno da nas samo pobeda vodi dalje.

Odlično su naši rukometaši počeli Evropsko prvenstvo, lako su u prvom kolu savladali Ukrajinu, ali je i tada bilo jasno da je to samo zagrevanje za one prave izazove - protiv Hrvatske i Francuske.

Imali su "orlovi" šansu da već večeras sve reše u slučaju, jer ih je pobeda vodila dalje, a "kauboje" izbacivala sa EP, međutim do željenog ishoda naši momci nisu došli, pošto su Hrvati ostvarili pobedu. Tako naši rukometaši ponovo nisu uspeli da savladaju velikog rivala, kog su poslednji put savladali 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Borili su se izabranici Tonija Đerone, bili su u egalu u prvom poluvremenu, međutim u nastavku su Hrvati uspeli da prelome meč i da na kraju slave sa 23:19.

Nije dobro počeo meč za rukometaše Srbije, bili su stegnuti u napadu, pa dugo nisu mogli da dođu do gola. To su protivnici znali da iskoriste, pa su došli do 3:0.

Međutim, naši momci su uspeli da se vrate u meč, prilazili su u više navrata na po gol minusa, da bi onda uspeli da izjednače na 6:6, pa i da povedu - 6:7. Taj egal je trajao gotovo sve do kraja poluvremena, ali je finiš prvog dela meča bio loš, pa su rivali serijom od 3:0 došle do 11:9.

U drugom poluvremenu su se naši momci trudili da se vrate, ali osim što su početkom drugog dela prišli na 12:11, ostatak meča je protekao u znaku "kauboja".

Konstantno su imali tri, četiri gola prednosti, u finišu su otišli i na plus pet, da bi "orlovi" u samom finišu vezali dva gola i na kraju izgubili sa 23:20.

Posle ovog ishoda su rukometaši Srbije i Hrvatske izjednačeni, pa je jasno da će u poslednjem kolu naši igrači morati da pobede Francusku (Hrvati su apsolutni favoriti protiv Ukrajinaca) kako bi otišli dalje.

HRVATSKA - SRBIJA 23:20 (11:9)

Dvorana: "Pik Arena" u Segedu. Gledalaca: 8.000. Sudije: Šulce i Tonis (Nemačka). Sedmerci: Hrvatska 2 (1), Srbija 3 (3). Isključenja: Hrvatska 12, Srbija 8 minuta.

HRVATSKA: Pešić (dve odbrane), Marić, Gadža, Ivić, Čupić 6, Musa, Cindrić 3, Šunjić 1 (četiri odbrane), Grahovac, Lučin 5, Jaganjac 2, Ravnić, Martinović 6 (1), Šipić, Glavaš, Jelinić.

SRBIJA: Cupara (10 odbrana, 1 sedmerac), Bomaštar, Borzaš 2, Sretenović, Đukić 2 (1), Pešić, Radivojević 5 (2), Pešmalbek 1, Ilić 1, Kukić 4, Marsenić 2, Šotić, Milosavljević, Orbović 3, Radović, Ivanišević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati