Ostali sportovi

Milan Zarić

07. 12. 2021. 21:57 0

POTOP Ubedljiv poraz rukometašica od Rusije

Rukometašice Srbije porazom su okončale prvu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu, pošto su u trećem kolu grupe B ubedljivo izgubile od Rusije - 32:22 (15:9).

Uprkos porazu naše devojke će nastaviti takmičenje na planetarnom šampionatu, pošto su prethodno savladale Poljsku i Kamerun. U drugu fazu će preneti dva boda, te će se u duelima sa Francuskom, Crnom Gorom i Slovenijom boriti za neku od prve dve pozicije koje vode u četvrtinale. Napomenimo i to, grupu će još činiti Rusija i Poljska.

Kada je reč o okršaju sa Ruskinjama, naše rukometašice su se držale u većem delu prvog poluvremena, kada je viđena rezultatska klackalica. Uglavnom su Ruskinje bile te koje su vodile, međutim i naše devojke su bljesnule, pa su povele sa 9:8.

I onda su se - ugasile. Od tog momenta pa do kraja poluvremena nisu dale nijedan gol, što je protivnik iskoristio da se odlepi, pa je serijom od 7:0 došao do ogromnih 15:9 na poluvremenu.

Praktično, već tada je sve bilo jasno. Ma koliko da je pokušao, selektor Srbije nije uspeo da trgne izabranice, pa je u nastavku na terenu postojala samo jedna ekipa.

Ruskinje su u uvodnim minutima drugog dela otišle i na plus devet, a sve što su naše rukometašice uspele da urade jeste da priđu na šest golova minusa - 21:15.

Međutim, povratka u meč nije bilo, rivalke su tada zaigrale još bolje, i u odbrani i u napadu, pa su furioznom igrom duplirale rezultatski plus i otišle su na 12 golova prednosti (30:18).

Do kraja su zadržale ubedljivo vođstvo, mirno su privele meč i slavile sa 32:22. Na taj način su se u drugu fazu plasirale sa maksimalnim učinkom i prenose četiri boda, dok će na kontu Srbije stajati dva boda osvojena u duelu sa Poljskom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati