Ostali sportovi

Direktno.rs

05. 12. 2021. 22:02 0

Rukometašice zgazile Kamerun i otišle u drugu fazu

Rukometašice Srbije ostvarile su i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu, pošto su u drugom kolu deklasirale Kamerun sa 43:18 (19:9), te su tako overile plasman u drugu fazu planetarnog šampionata.

Naše devojke su tako zadržale maksimalan učinak, pošto su u prvom kolu savladale Poljsku, pa će se sa Rusijom boriti da prenese maksimalan broj bodova u narednu rundu.

Vodila je Srbija od prvog do poslednjeg minuta. Po gol ili dva prednosti sa starta utakmice već sredinom provog poluvremena prešli su na pet ili šest, da bi u finišu prvog dela meča Srbija stigla do dvocifrene prednosti.

Period bez postignutog gola za Kamerun u drugom delu utakmice merio se dvocifrenim brojem minuta, a prednost Srbije samo je rasla što će u konačnici biti i važno zbog prenošenja bodova u nastavak takmičenja u odnosu na Rusiju koja je Srbiji rival u trećem kolu grupne faze.

Duel sa Rusijom na programu je za dva dana, 7. decembra, a i sada već znamo da će Srbija ići u narednu fazu u kojoj će se ukrstiti sa tri najbolje ekipe iz Grupe A, a to će biti olimpijski šampion Francuska, Slovenija i (najverovatnije) Crna Gora. Iz Grupe B u kojoj je Srbija dalje će proći Rusija, dok će se za to treće mesto boriti Kamerun i Poljska.

Inače, u drugom meču ove grupe, drugi trijumf upisala je i Rusija koja je bila bolja od Poljske 26:23.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati