Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

03. 12. 2021. 22:50 0

Rukometašice startovale pobedom na SP, pala Poljska

Rukometašice Srbije odlično su počele Svetsko prvenstvo. Izabranice Uroša Bregara, pobedile su Poljsku sa 25:21 (16:13), napravile su veliki korak ka plasmanu u glavnu rundu takmičenja, a sada sa mnogo samopouzdanja čekaju duel sa selekcijom Kameruna.

Najefikasnije u sastavu Srbije, bile su Anđela Janjušević sa sedam, Jovana Stoiljković sa šest i Marija Petrović sa četiri gola. Kod Poljske, raspoložene za igru u napadu, bile su Aleksandra Rosijak sa šest, Natalija Nosek sa pet i Magda Balsam sa četiri gola.

Srbija je kontrolisala dešavanja na parketu tokom prvog poluvremena. Prednost je konstantno bila u rukama Srbije, koja je igrala na izuzetno visokom nivou u odbrani, koja je uspela da stigne do mnogo lakih golova iz tranzicije. Izabranice Uroša Bregara vodile su sa 5:2, 10:6, 12:8, 14:11, a na kraju prvog poluvremena sa 16:13.

Prevagu na tasu Srbije, donele su Anđela Janjušević sa pet, Jovana Stoiljković i Marija Petrović sa po tri gola. Kod Poljske, raspoložene za igru u napadu, bile su Natalija Nosek sa četiri i Aleksandra Rosijak sa tri gola.

U nastavku meča, Srbija je kontrolisala dešavanja na parketu, čuvala je stečeni kapital iz prvog poluvremena, ali je samo mali pad koncentracije, bio dovoljan da Poljska stigne do 20:21. Usledio je rat nerava, igralo se po principu gol za gol. Na dva minuta pre kraja, Srbija je uspela da pobegne na 24:21, što je bilo dovoljno da stigne do zlata vredne i zaslužene pobede.

U drugom meču grupe, Rusija je slavila protiv Kameruna sa 40:18 (17:10). U narednoj rundi, koja je na programu 5. decembra, snage će odmeriti Srbija i Kamerun, odnosno Rusija i Poljska.

Plasman u narednu, odnosno glavnu rundu takmičenja, izboriće tri selekcije, a bodovi iz prve se prenose u glavnu rundu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati