Ostali sportovi

Direktno.rs

30. 11. 2021. 23:45 0

Loš dan: Porazi Novog Beograda i Radničkog u LŠ

Vaterpolisti Novog Beograda pretrpeli su poraz na gostovanju Ferencvarošu, koji je u veoma izjednačenoj i neizvesnoj utakmici četvrtog kola Lige šampiona bio bolji rezultatom 11:10 (3:3, 4:3, 4:3, 0:1). Najzaslužniji za prvi trijumf Ferencvaroša, koji je u dosadašnjem delu evropskog takmičenja ostvario tri remija, bio je srpski centar, Nemanja Ubović, strelac četiri gola, ali i sjajni golman Soma Vogel, koji je zabeležio 17 odbrana.

Već na početku utakmice Viktor Rašović je doneo prednost gostima. Međutim, isti igrač je dobio isključenje u narednom napadu, što je iskoristio Nemanja Ubović da izjednači na 1:1. Iz još jedne prilike sa igračem više Marton Vamoš je pogodio za prvo vođstvo Ferencvaroša. Crnogorski centar, Miroslav Perković poravnao je minut i po kasnije rezultat, a do kraja prvog perioda viđen je po još jedan pogodak na obe strane.

Vođstvo je u drugoj četvrtini ponovo preuzeo Novi Beograd, koji je preko Dušana Mandića i Strahinje Rašovića dva puta dolazio do prednosti, ali je je raspoloženi Ubović oba puta sa igračem više pogađao za izjednačenje. Sa dva brza gola domaći su prvi put na meču došli do plus dva, ali je Angelos Vlahopulos smanjio na gol minusa pred odlazak na odmor.

Izjednačena borba se vodila u nastavku, ali je Ferencvaroš uglavnom vodio. Razigrao se Duško Pijetlović u trećoj četvrtini, postigao je dva gola, ali su Vamoš i Ubović održavali gol do dva prednosti na strani Ferencvaroša. Pijetlović je iznudio tri isključenja na startu odlučujuće četvrtine, ali Novi Beograd nije uspeo to da iskoristi. Mreže su mirovale sve do same završnice, kada je Strahinja Rašović, 23 sekunde pre završetka, pogodio za konačnih 11:10.

Najefikasniji pored četvorostrukog strelca Ubovića bio je Marton Vamoš sa tri gola, dok je Danil Merkulov postigao dva, a sjajni Soma Vogel je zabeležio čak 17 odbrana. Kod Novog Beograda su Draško Gogov, Duško Pijetlović i Strahinja Rašović postigli po dva pogotka, dok su se još četiri igrača po jednom upisala u strelce.

I drugi srpski predstavnik u Ligi šampiona, Radnički, pretrpeo je poraz u tesnoj završnici, a splitski Jadran je bio bolji sa 9:8. Bilo je to kasno buđenje Kragujevčana, budući da su gubili u finišu sa 9:6, uspeli su da smanje zaostatak, međutim nisu mogli barem do boda u Splitu.

U pobedničkom timu prednjačio je Marinić Kragić sa pet golova, dok je u ekipi Radničkog Josip Vrlić upisao dva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati