Ostali sportovi

Milan Zarić

26. 11. 2021. 00:22 1

Novi Beograd silan, Partizan deklasirao Šabac

Vaterpolisti Novog Beograda ostvarili su i treću pobedu na turniru Regionalne lige, pošto su u trećem kolu savladali Jadran iz Herceg Novog sa 18:9. Ubedljiv je bio i Partizan, koji je savladao Šabac sa 20:5. Pobedu je na turniru u Splitu ostvarila Crvena zvezda, ubedljivo savladavši Solaris sa 18:8, dok su Radnički i Primorac remizirali - 10:10.

Novi Beograd je još jednom pokazao zašto je favorit broj jedan za trofej na Jadranu. Jer, posle pobede nad Šapcem i Mladosti, lako je izašao na kraj i sa Jadranom, pa trenutno zauzima prvo mesto sa svih devet bodova.

Nije dozvolio Novi Beograd nikakvo iznenađenje protiv Novljana, pa je već do poluvremena sve rešio. Pobednik je mogao da se nasluti posle prvih osam minuta, tokom kojih su izabranici Vladimira Vujasinovića bili napadački raspoloženi, pa su vodili sa 6:3, da bi na poluvreme otišli sa još većih 11:4.

Tu visoku prednost Novobeograđani su do kraja još i uvećali i na kraju su slavili sa devet golova razlike.

Novo Beograd su do pobede vodili Dušan Mandić sa pet, Duško Pijetlović i Vlahopulos sa po tri, odnsono Strahinja Rašović i Draško Gogov sa po dva gola. U redovima Jadrana najistaknutiji su bili Vučurović, Radović, Čeraj i Sladović sa po dva gola.

Partizan je, takođe, bio ubedljiv, pa je deklasirao Šabac sa 20:5. Pitanje pobednika se nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje, a sve je bilo gotovo do poluvremena, kada su crno-beli vodili sa 11:2.

Najzaslužniji za pobedu Partizana bili su Aleksić i Boven sa po četiri gola, dok su se Velkić i Vico po dva puta upisali i strelce. U redovima Šapca dva gola je dao Stanić, dok su po jednom mrežu pogađali Repanović, Kopcev i Tubić.

Pored Beograda, turnir Regionalne lige igra se i u Splitu, gde smo danas videli pobedu Crvene zvezde i remi Radničkog.

Crveno-beli su bili ubedljivi, pa su na kraju sa 18:8 savladali Solaris. Tankosić i Đurđić su bili najraspoloženiji sa po pet golova, dok je tri dao Smiljević. Za ekipu Solarisa Koprčina je dao tri gola, a dva puta su mrežu tresli Goreta i Penava.

Mnogo više uzbuđenja bilo je u meču Radničkog i Primorca, na kom nije bilo pobednika - 10:10. Prvo poluvreme je pripalo ekipi iz Kotora, koja je imala dva gola prednosti (5:7), ali se do kraja Radnički vratio, za 16 minuta je primio samo tri gola, što je bila odlična polazna osnova da se na kraju dođe do boda.

Lukić je bio najefikasniji kod Kragujevčana sa tri gola, dok su po dva dali Ćuk i Radulović. U ekipi Primorja, Stanojević i Matković su bili trostruki strelci, a dva gola je dao Drašković.

Kada je reč o tabeli, trenutno su na vrhu Novi Beograd i Jug sa po devet bodova, dok su po tri osvojili Partizan, Crvena zvezda, Jadran iz Splita, Jadran iz Herceg Novog i Mladost. Mada, važno je napomenuti da su ove ekipe, sem Mladosti, sve odigrale po jednu ili dve utakmice.

REGIONALNA LIGA (TURNIR U BEOGRADU)

ČETVRTAK

Šabac - Jug 5:12
Mladost - Novi Beograd 5:19
Jadran HN - Budva 10:6
Partizan - Šabac 20:5
Novi Beograd - Jadran HN 18:9
Jug - Mladost 13:10

TURNIR U SPLITU

ČETVRTAK

Radnički - Primorac 10:10
Crvena zvezda - Solaris 18:8
Jadran ST - Mornar 17:7

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati