Ostali sportovi

Direktno.rs

24. 10. 2021. 22:13 6

RTS-u se svuda pričinjava Vučić (FOTO)

Javnost u Srbiji odavno se navikla da je predsednik Srbije "bog i batina", odnosno da je zaposeo svaki segment društva. On je i predsednik, premijer, ministar svakog ministarstva, ali i urednik svih režimskih medija, ali nažalost i javnog servisa. Jednom rečju - natčovek. Navikli su građani i na gafove RTS-a, a tragikomično stanje javnog servisa upotpunjuje i to što su predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina potpisali kao Aleksandra Vučića.

 

Tokom svečanog početka Svetskog prvenstva u boksu koje se održava u našoj prestonici, a koje je prenosio RTS 2, tokom govora predsednika BSS Nenada Borovčanina na ekranu je na engleskom jeziku pisalo "Aleksandar Vučić - predsednik Srbije".

Činjenica je da se na Radio televiziji Srbije predsednik Srbije pojavljuje gotovo podjednako često kao voditelji i spikeri, pa ni ne čudi najnoviji gaf nečega što bi trebalo da predstavlja javni servis svih građana, a što je odavno personifikacija Aleksandra Vučića.

Vučić je toliko duboko ukorenjen u mozgovima zaposlenih na javnom servisu, pa kad god se neko drugi pojavi na ekranu, RTS tu personu vidi kao predsednika Srbije. Ovoga puta, ni kriv ni dužan, predsednik BSS je postao predsednik Srbije, a promenjeno mu je i ime i prezime.

Upravo su ovakve situacije pokazatelj u kakvom stanju se nalazi RTS i koliko su zaposleni na Radio-televiziji Srbije veoma dezorijentisani.

Ova situacija nije prvi, a nažalost verovatno ni poslednji kiks RTS-a.

Podsetimo, na javnom servisu je jednom prilikom, slučajno ili ne, Aleksandar Vučić "prekršten" u Aleksandru.

Takođe, novinarka RTS-a Nada Gogić postala je prepoznatljiva po čuvenom obraćanju Ivici Dačiću kome je rekla "i Đilasa ako hoćeš pomeni."

Jednom prilikom su tokom uključenja iz KBC "Bežanijska kosa" i ozbiljnog razgovora sa doktorkom Marijom Zdravković, svi pogledi gledalaca bili su uprti u levi donji ugao ekrana, jer se u tom trenutku medicinska sestra u pozadini presvlačila, pa su građani mogli da je vide poluobnaženu.

Sve ovo ukazuje da je javni servis ne samo pogubio konce, već i da je toliko postao opsednut likom i delom Aleksandra Vučića, da ga priviđaju na svakom ćošku i u svakoj ličnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati