Ostali sportovi

Milan Zarić

19. 09. 2021. 19:07 0

Poljaci prejaki, odbojkaši bez medalje na EP

Odbojkaši Srbije nisu uspeli da se sa Evropskog prvenstva vrate sa odličjem, jer su u meču za treće mesto poraženi od domaćina Poljske sa 3:0 (25:22, 25:16, 25:22).

Nisu izabranici Slobodana Kovača uspeli da se oporave od poraza u polufinalu, koji je doživljen od Italije, pružili su otpor u prvom setu i trećem setu, međutim padali su kada se sve lomilo, pa je to jedan od razloga ubedljivog poraza.

Velika borba viđena je u prvom setu u Katovicama. Tokom većeg dela je bio egal, timovi su se smenjivali u prednosti, međutim kada je to bilo najpotrebnije, u finišu, domaćin je stekao prednost, koju nije ispustio.

Došli su Poljaci u finišu prvog seta na plus tri, pokušali su naši momci da se vrate, međutim spasa nije bilo, pa je prvi set izgubljen - 25:22.

Kao da je to potpuno demoralisalo odbojkaše Srbije, pa u drugom setu jednostavno izabranici Slobodana Kovača nisu mogli da pronađu igru.

Poljaci su rano došli do velike prednosti, u ranoj fazi seta su otišli na šest razlike, potom su u više navrata imali i plus 10, pa su drugi set ubedljivo rešili u svoju korist sa 25:16.

U trećem setu je ponovo viđena velika borba, bili su rešeni naši odbojkaši da se ne predaju, želeli su da skupo prodaju kožu, pa su i propisno namučili Poljake. Domaćin je želeo da što pre reši pitanje pobednika, pa je u ranoj fazi stekao tri poena viška, kada se i činilo da je sve gotovo.

Međutim, nisu se tek tako dali "orlovi", uspeli su da dođu do egala, vratili se posle 22:19 na 22:22, ali, kao i u prvom setu, kada se sve lomilo, nisu imali odgovora za igru Poljske, koja je osvojila i treći set (25:22), te je tako došla do bronzane medalje u Katovicama, dok su naši momci ostali praznih šaka.

A ko će biti novi evropski šampion, saznaćemo večeras, budući da se od 20.30 sati sastaju Italija i Slovenija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati