Ostali sportovi

[ Izvor: Mozzartsport ]

19. 09. 2021. 12:49 3

Novi skandal na EP za odbojkaše: Poljaci montirali video snimak na čelendžu?!

Ne postoji zemlja u Evropi u kojoj se muška odbojka voli kao u Poljskoj. Odbojkaška reprezentacija ima status kao košarkaška u Srbiji ili rukometna u Hrvatskoj. Dve titule svetskih prvaka zaredom (2014. i 2018.) uz naturalizaciju najboljeg svetskog odbojkaša Vilfreda Leona su dali za pravo Poljacima da se smatraju odbojkaškom velesilom i da kao prvi favorit uđu u EP na domaćem terenu.

Još kada su u osmini finala ispali olimpijski šampioni Francuzi i kada je Poljska u četvrtfinalu pregazila olimpijske vicešampione Ruse, pitanje favorita za zlato se više i nije postavljalo...

Ali Slovenija je u jučerašnjem polufinalu odigrala meč za pamćenje i ohladila favorizovane Poljake pred 10.000 njihovih navijača. Uvertira za polufinale, sam meč i dešavanja posle njega su bili obeleženi kontroverzama i skandalima.

Uoči meča je poljski selektor Vital Hejnen arogantno isticao da i ne zna s kim će igrati u polufinalu i da ga to mnogo i ne zanima jer će njegovi momci osvojiti zlato. Uoči same utakmice je Slovencima puštena srpska himna Bože pravde što su oni smatrali namernom provokacijom. U toku utakmice je poljski kapiten Kubjak želeo i fizički da se obračuna sa slovenačkim kapitenom Tineom Urnautom, a posle meča nije želeo da se pojavi pred medijima iako je najavaljen.

Ipak, možda i najkontroverzniji detalj meča se pojavio posle utakmice. Slovenački navijači na društvenim mrežama tvrde da je domaćin varao na video proverama spornih poena i da je Sloveniji ukraden čist poen na meč lopti. Reč je o jednoj od dve meč lopte za Slovence koja je išla na video proveru.

Neobično mnogo vremena je bilo potrebno trebalo domaćinu i organizatoru prvenstva da pusti snimak spornog detalja kada su Poljaci tražili video čelendž posle smeča slovenačkog odbojkaša na kojem je dosuđen blok-aut. Kada se snimak napokon pojavio, mnogi su bili iznenađeni čudnim kadrovima koji se razlikuju. Slovenci trvde da su Poljaci u video montaži namestili snimak kako bi izgledao kao aut iz smeča.

I pored svega su Slovenci uspeli da pobede i da na kraju iskoriste desetu meč loptu. Ovo će im biti treće finale na poslednja četiri evropska prvenstva. U finalu 2015. su izgubili od Francuske, a pre dve godine od Srbije. Sada se nadaju da će im biti treća sreća. Rival u finalu će im biti podmlađena Italija koja je nadmašila sva očekivanja plasmanom u finale. Azuri su juče u polufinalu skinuli Srbiju sa evropskog trona i nadaju se prvom zlatu od 2005. godine. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati