Ostali sportovi

Milan Zarić

14. 09. 2021. 19:07 0

Na korak do medalje! Odbojkaši u polufinalu EP

Odbojkaši Srbije nastavili su pohod ka medalji na Evropskom prvenstvu, pošto su pobedili Holandiju sa 3:0 (25:23, 25:20, 27:25) i tako su se plasirali u polufinale kontinentalnog šampionata. Za finale i sigurno odličje igraće protiv pobednika meča Italija - Nemačka.

"Orlovi" su se propisno namučili da stignu do četvrtfinala, pošto su morali da igraju pet setova protiv Turske. Međutim, to očigledno nije uticalo na izabranike Slobodana Kovača, koji su u tri seta eliminisali "lale", pa su se suvereno plasirali među četiri najbolje selekcije u Evropi.

Velika borba je viđena u prvom setu, u uvodnim momentima nijedna selekcija nije uspevala da dođe do osetne prednosti, pa su se ekipe smenjivale u vođstvu. Međutim, sredinom seta su Holanđani bili ti koji su ušli u seriju, pa su došli do najveća tri poena viška (17:14 i 18:15).

Međutim, nisu "orlovi" očajavali, već su pritiskali rivale, a takva igra im je donela preokret - 20:21. Holanđani nakon toga jesu ponovo poveli (23:22), ali je onda usledio furiozan finiš naše selekcije, koja je sa tri vezana poena uzela set.

I nakon toga se mnogo lakše igralo, jer je prvi set, potvrdilo se to kasnije, bio prekretnica. Jer, odbojkaši Srbije su mnogo bolje otvorili drugi deo igre, u kom su za tili čas došli do plus šest (10:4). Imali su naši momci i sedam razlike, pa su Holanđani po svaku cenu pokušali da smanje.

Nisu uspeli, jer su sve što su uradili, jeste da priđu na minus tri. Ali, više od toga nisu mogli, jer su aktuelni evropski šampioni odbili nalet u finišu, pa su sa 25:20 došli na korak do pobede.

U istom ritmu su nastavili da igraju, nije bilo opuštanja ni u završnom delu igre, koji su naši momci rešili u neizvesnom finišu, iako su u nekoliko navrata imali i tri poena prednosti.

Međutim, u finišu su "orlovi" bili pribraniji, slavili su u trećem setu sa 27:25 i plasirali se u polufinale. Tamo će se sastati protiv pobednika meča Italija - Nemačka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati