Ostali sportovi

Direktno.rs

03. 09. 2021. 19:15 2

Srbija u finalu Evropskog prvenstva

Odbojkašice Srbije igraće u finalu Evropskog prvestva pošto su večeras savladale Tursku 3:1 u setovima (32:34, 28:26, 25:23, 25:13 ). U drugom polufinalu večeras igraju Holandija i Italija (20 časova). Finale je u subotu u 20 časova.

PRVI SET

Turkinje bolje otvaraju prvi set. Povele su 3:0 posle dva asa. Zoran Terzić odmah traži tajm-aut. Počela je Srbija da igra. Skor je 5:5 posle smeča Tijane Bošković.

Vodi se bitka za svaki poen. Turska je vodila i 13:10, pa su naše devojke uspele da stignu minus. Igra se poen za poen, Turkinje ne daju prednost... Nisu iskoristile sedam set lopti. Igralo se dugo na razliku. Na kraju su i povele u setovima posle velike borbe 1:0 - 34:32.

DRUGI SET

Sjajno smo počeli drugi set - 4:0. Turkinje se, ipak, ne predaju, vraćaju se u igru, ali čuvamo prednost - 16:12. Uspele su naše rivalke da osvoje četiri vezana poena - 16:16. Opet poen za poen, Turska dolazi i do vođstva, prvog u drugom setu - 18:19.

Teška situacija za Srbiju - 18:21. Turska je napravila seriju od 9:2. Ne damo se, na semaforu je 22:22. Dobro je... Oba tima prave servis greške - 23:23. Tijana je blokirana, set lopta za Tursku. Evo je Tijana - 24:24. Turska nije iskoristila četiri set lopte - 26:26. I onda Bošković za set loptu - 27:26. I evo ga 1:1 u setovima (28:26).

TREĆI SET

Nastavlja se žestoka borba. Ponovo poen za poen. Vodimo 9:8 što obećava... Taman kad se odlepimo na dva razlike, protivnice nas stignu. Sada čuvamo tru poena plusa - 19:16. Tijana briljira, za nju Turkinje nemaju rešenja. A onda uspevaju da vežu četiri poena. Na sreću, prekidamo seriju suparnica, na semaforu je u ovom momentu 22:22.

Opet se ulazi u neizvesnu završnicu. Vodimo 23:22, to je 31. poen Tijane Bošković. Ipak, novo izjednačenje, greške na obe strane... Imamo set loptu i to je to - 25:23.

ČETVRTI SET

Srbija grabi ka finalu, vodimo 7:3 u četvrtom setu. Tijana dominira, Srbja ima plus osam - 13:5. Čini se da je ovde sve gotovo... Naše devojke čuvaju stečeno vođstvo, finale je tako blizu. I evo ga, Srbija je u finalu Evropskog prvenstva!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati