Ostali sportovi

[ Izvor: sportske.net ]

03. 09. 2021. 14:01 0

Odbojkašice za istoriju, Turkinje traže osvetu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije danas od 17 sati igra protiv Turske u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

Duel aktuelnih svetskih i dvostrukih uzastopnih šampionki Evrope i Turkinja biće repriza finala iz Ankare 2019. godine, u kom su izabranice Zorana Terzića slavile 3:2.

"Ne samo da smo prošli finalisti, nego poslednjih dugo godina ratujemo sa njima. Pobedili smo ih 2015. za bronzu, pa 2017. smo ih dobili u polufinalu, pa 2019. u finalu... I 2011. u polufinalu. Redovno ratujemo u završnicama šampionata. Izuzetno su dobra ekipa, sastavljena od odličnih igrača sa vrlo dobrom klupom. One igraju u jednoj od najjačih liga na svetu. Još jedan detalj je važan, koji može da odluči, a nadam se da neće biti na njihovoj strani, a to su želja i motiv", rekao je Terzić.

"Oni će biti izuzetno motivisani, ne samo da nam vraćaju dugove iz Ankare, i od pre toga, nego da dođu najzad do tog zlata, koje nemaju, a do kog su bile blizu nekoliko puta. Biće vrlo teško pobediti tu utakmicu, ali uz pravu želju i motivaciju i relaksiranu igru imamo šanse", poručio je Terzić.

Kapitenka Maja Ognjenović istakla je da Turska ima i sjajne pojedince, ali i slabe tačke.

"Nama su Turkinje stari i dobro poznati rivali i svakako da će se truditi na neki način da nam vrate za ono čuveno finale u Ankari", rekla je Ognjenović.

U drugom polufinalu igraju Holandija i Italija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati