Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

01. 09. 2021. 21:48 0

Zar može drugačije: Odbojkašice u polufinalu EP!

Odbojkašice Srbije su u polufinalu Evropskog prvenstva! Šesti put uzastopno! Izabranice Zorana Terzića u četvrtfinalu su savladale selekciju Francuske 3:1 (22:25, 25:18, 25:7, 25:20).

Ne važi za njih pravilo da istog rivala ne možete pobediti dva puta na istom takmičenju. Posle trijumfa u grupnoj fazi, ‘plave dame’ su ponovo savladale Francusku. Ovoga puta im je trebalo nešto više vremena. Loše su dvostruke uzastopne šampionke počele meč, izgubile su prvi set, a onda su potpuno nadigrale rivalke – uz najubedljivije dobijen set na prvenstvu (25:7).

Nije Srbija odigrala prvi set na svom nivou. Rapoložene Francuskinje su odlično počele meč, rano stekle prednost, koju su kasnije sa uspehom čuvale. ‘Plave dame’ su se mučile u napadu – Tijana je bila sigurna opcija, ali joj je nedostajala podrška saigračica. U nekoliko navrata su aktuelne šampionke prilazile na poen, dva poena zaostatka, ali bi grešile u ključnim momentima, pa su izgubile prvi set.

U drugom je situacija bila potpuno drugačija. Sigurnije u napadu bile su Srpkinje, proradio je i blok. Do usijanja je zagrejala atmosferu u areni Boškovićeva, pošto je snažnim smečom okončala dug poen za 11:7. Razigrala je Maja Ognjenović i srednjake Minu Popović i Milenu Rašić. Prišle su u završnici Francuskinje na 19:18, ali je u tom momentu na servis stala prva dama srpskog tima. Odlično je servirala Maja, da bi na kraju asom donela set aktuelnim šampionkama.

Usledila je demonstracija sile u trećem setu. Nastavila je tamo gde je stala Maja, servisima je donosila veliku prednost svom timu i semafor je pokazao 7:0. Igrale su se izabranice Zorana Terzića, sve su prolazile i brzo je bilo 15:5. Fantastično je servirala Bojana Milenković, raspoložene za igru bile su ostale srpke odbojkašice i lako su privele posao kraju, prepustivši rivalkama samo sedam poena. Bio je to najubedljivije dobijen set na prvenstvu.

U istom ritmu igrao se i četvrti period. Dominirale su potpuno ‘plave dame’, nisu dozvolile rivalu da se približi. Od 14:7, brzo su došle do 20:10. Uz veliku pordšku 6.750 navijača sa tribina, dvrostruke uzastopne šampionke su prošle u polufinale.

Rival u borbi za finale biće im Turska, koja je već u utorak obezbedila mesto u završnici prvenstva. Drugi polufinalni par čine Holandija i Italija.

Srbija – Francuska 22:25, 25:18, 25:7, 25:20

Dvorana: Arena, Beograd Sudije: Pavel Burkivič (Poljska), Nurper Ozbar (Turska)

Srbija: Buša 8, Lazović, Carić, M. Popović 9, Mirković, Ognjenović 7, Veljković, Bjelica, Rašić 13, Popović, Bošković 27, Milenković 8, Blagojević, Kocić.

Francuska: Kazot, Žardino, Stojiljković, Žikvel 9, Sager Vejder 5, Silves 5, Eluža, Arbos 3, Ratairi 1, Respo, Defraej, Rotar 15, Ba 1, Želin

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati