Ostali sportovi

Direktno.rs

30. 08. 2021. 14:28 0

Rekordno na Kopaoniku za vikend

Rekordan broj učesnika, sjajni sportski rezultati i odlično druženje obeležili su vikend za nama, u kome su se na terenima Nacionalnog parka održale dve sportske manifestacije -biciklistički maraton ”Tri strane Kopaonika” i trka ”Trail race Kopaonik”. Ove dve manifestacije čine krunu letnje sezone na našoj najpoznatijoj planini.

Preko 600 učesnika tokom dva sportska dana imalo je priliku da upozna terene Nacionalnog parka Kopaonik, a čak ni promenljivo vreme nije uspelo da pokvari raspoloženje i poremeti planove, pe su oboreni i mnogi lični, ali i rekordi u broju učesnika koji su nastupili na stazama biciklističkog maratona.


Najposećeniji letnji vikend na Kopaoniku, u subotu 28. avgusta, otvorila je trail trka ”Trail race Kopaonik” na kojoj je nastupilo blizu 300 učesnika iz gotovo svih krajeva Srbije. Pred učesnicima su bile izmenjene staze u odnosu na prošlogodišnje izdanje trke, a koje su za cilj imale da ih upoznaju sa novim predelima Nacionalnog parka Kopaonik.

Miloš Rajičević i Ivana Teofilović bili su najbrži učesnici u muškoj i ženskoj konkurenciji na kraćoj stazi u dužini od 7km, dok su Đuro Borbelj i Katarina Pohlod bili najbrži učesnici na dužoj stazi od 15km.  

Istog dana u Dolini sportova održana je dečija trka ”Trail race Kopaonik” na kojoj se okupio veliki broj mališana starosti od dve do 12 godina.

Nedelju, 29. avgust obeležilo je najmasovnije brdsko-biciklističko druženje poznatije kao ”Tri strane Kopaonika” koje je okupilo preko 320 učesnika na biciklističkim stazama različitih dužina ”Beli meda”, ”Jela” i ”Pančić”.

Na najkraćoj stazi ”Beli meda” dužine 20 km pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji bili su Emir Koca i Marija Bajeva. Na stazi ”Jela” dužine 35 km, prvo mesto osvojio je Marko Stanimirović u muškoj, dok je prvo mesto u ženskoj konkurenciji pripalo je učesnici Andrijani Anastasovskoj.

Očekivano, najveća sportska borba odvila se na najdužoj stazi maratona, stazi ”Pančić” gde je u izuzetno jakoj muškoj konkurenciji prvo mesto pripalo Aleksandru Romanu, dok je kod kod žena prvo mesto osvojila Ivana Kostić.

”Tri strane Kopaonika” ove godine ugostili su i učesnike na električnim biciklama (E-BIKE kategorija) što je ujedno i prvi put da se na domaćim trkama pojavljuje i ova dodatna kategorija koja je doživela pravi bum u svetu proteklih godina.

”Tri strane Kopaonika” i ”Trail race Kopaonik” održavaju se uz podršku Nacionalnog parka Kopaonik, Opštine Raška i Brus i JP Skijališta Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati