Ostali sportovi

Direktno.rs

04. 08. 2021. 10:13 1

"Kako Sebić da ne uzme medalju, kad je imao 1.000 metaka više"

Reprezentativac Srbije u streljaštvu, Milenko Sebić koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju jutros je doputovao u Srbiju. Dočekan je na aerodromu gde je održana i konferencija za novinare na kojoj je naš olimpijac otkrio planove za dalji tok sezone, ali i karijere.

Milenko Sebić je, na svojim drugim Igrama, osvojio petu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, on je sa rezultatom od 448.2 kruga uspeo da osvoji treće mesto ispred Norvežanina Hega.

Medalju je posvetio preminuloj koleginici iz reprezentacije Bobani Momčilović - Veličković, a to je davno isplanirao.

- Ta priča je krenula u mojoj glavi još pre nego što sam uzeo kvotu, ali tek kad sam je uzeo, rekao sam sebi to je to, idemo tako - otkrio je Milenko Sebić na konferenciji za novinare.

Srpski strelac nije mogao da sakrije oduševljenje i zbog činjenice da je on upravo doneo jednu od medalja našoj zemlji.

- Srbija do Tokija! Bila je prevelika čast da se borim za Srbiju na OI, a to sam tek video posle osvojene medelje, dobio sam poruke podrške od ljudi koje čak i ne poznajem. Sve je bilo previše brzo, morali smo da se vratimo u Srbiju. Hvala svim ljudima koji su nas gledali i davali nam podršku, a hvala što i dalje daju podršku onim ljudima koji su ostali u Tokiju.

Što se tiče samog finala, Sebić je rekao da mu je bilo izuzetno teško i stresno, ali da je svoj najveći stres proživeo tokom osnovne runde.

- Najveći stres sam doživeo u osnovnom delu, tu sam znao da ako ne odradim dobro, neću biti ni u finalu. Svako finale je teško, posle moje dobre prve serije, čuo sam da sam na prvom mestu i onda drugi stav nije bio dobar i samo sam gledao na semaforu gde se nalazim, međutim, posle Ukrajinca i njegove "nesreće" pomaknuo sam se na tabli i uspeo sam da održavam ritam.

Selektor za pušku Dragan Donević izjavio je da je prezadovoljan i da sve ovo nije slučajno, jer je Sebić strelac koji dolazi dva sata ranije na treninge i posledni odlazi.

- Prezadovoljan sam i mogu da kažem da je istorijski uspeh, nastavljamo istim putem gde je stala naša legendarna reprezentacija još od Seula 1988. godine. Ovo što je Milenko uradio je možda iznenađenje za novinare i gledaoce, ali ne i za stručnjake. Milenko Sebić je jedan od retkih strelaca koji dolazi dva sata na trening pre svih, a onda ostaje još toliko nakon treninga - započeo je Donević, a potom je otkrio i jedan zanimljiv detalj.

- Obezbedili smo i dodatnu municiju za Milenka i njegove treninge, svi strelci imaju po 800 metaka za treninge i takmičenje, a on je pored tih 800 dobio i 1.000 dodatnih, trenirao je čak i na suvo. Zato s ponosom mogu reći da je Srbija peta zemlja u Evropi, a sedma u svetu po rezultatima s ovih Olimpijskih igara - zaključio je Donević i čestitao svima na "istorijskom uspehu".

Milenko Sebić ispred sebe nema vremena za odmor, jer kako je rekao, njega već u oktobru očekuje Svetski kup u Bakuu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati